Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023

Τα πέντε συστατικά που ενισχύουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι το «μεγάλο ζητούμενο» για κάθε άνθρωπο, ειδικά την περίοδο έξαρσης των ιώσεων, της γρίπης αλλά και των αλλεργιών.

Τότε είναι άλλωστε που αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε μια επιπλέον ώθηση, μία επιπλέον στήριξη στο ανοσοποιητικό μας, ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το διάστημα αυτό.

Ισχυρό ανοσοποιητικό άλλωστε σημαίνει όχι μόνο ότι είμαστε προστατευμένοι έναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς και βακτήρια, αλλά και ότι εφόσον προσβληθούμε, τότε οι εισβολείς καταπολεμούνται αποτελεσματικότερα, ευκολότερα και σαφώς με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Επιπλέον, οι άνθρωποι με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν καταβάλλονται όπως οι ασθενέστεροι από τις ιώσεις, το κρυολόγημα ή τις αλλεργίες, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και εάν προσβληθούν και ασθενήσουν, η κατάστασή τους να μην απαιτεί να παραμείνουν κλινήρεις, αλλά να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κανονικά.

Πώς ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Με ζητούμενο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, υπάρχει μια σειρά κατευθύνσεων για να εργαστούμε: Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι πρωτεύουσας σημασίας, με τη μεσογειακή διατροφή μάλιστα να ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον ρόλο. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε επαρκείς ποσότητες είναι το «κλειδί», ενώ φυσικά είναι απαραίτητη η ισορροπία όλων των θρεπτικών συστατικών που παίρνουμε από τη διατροφή. Η άσκηση επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού, αρκεί να γίνεται τακτικά και με συνέπεια, ενώ η κατάλληλη διαχείριση του στρες, η εξασφάλιση της υγείας του εντέρου και η επιλογή ενός ενισχυμένου συμπληρώματος διατροφής για το ανοσοποιητικό μπορούν να μας προσφέρουν την υποστήριξη που όλοι χρειαζόμαστε.

Τα πέντε συστατικά που μας δίνει το Immune Biotix από την Quest

Επιλέγοντας το Immune Biotix της Quest, γνωρίζουμε ότι επιλέγουμε ένα προϊόν που περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να έχουμε ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όλο τον χρόνο και ειδικά για τις πιο «δύσκολες» περιόδους, δηλαδή όταν υπάρχει έξαρση των ιώσεων ή των αλλεργιών.

BIOTIX.jpg

Αναλυτικά, τα επτά συστατικά είναι:

  1. Προβιοτικά: Παρόλο που συνήθως θεωρούμε ότι η δράση τους αφορά στην καλή λειτουργία του εντέρου, τα προβιοτικά συμβάλλουν και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς διεγείρουν την άμυνά μας, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου λοίμωξης από παθογόνα και μετριάζουν τα συμπτώματα αντιδράσεων ή παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι αλλεργίες και το ατοπικό έκζεμα. Το Immune Biotix, μάλιστα, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε προβιοτικά (20 δισεκατομμύρια ανά κάψουλα), βοηθώντας τον οργανισμό να πολεμήσει τα παθογόνα.
  2. Βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες: Πρόκειται για φυσικά συστατικά που δεν διασπώνται στο στομάχι και φτάνουν αυτούσια στο έντερο. Από εκεί μεταδίδουν το μήνυμα να «ξυπνήσει» το ανοσοποιητικό σύστημα και να είναι έτοιμο να πολεμήσει κάθε «κακό» μικρόβιο που θα εμφανιστεί και οι μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, τον κίνδυνο ιώσεων και άλλων λοιμώξεων, τη συχνότητα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σε άτομα επιρρεπή και τα συμπτώματα των αλλεργιών.
  3. Εκχύλισμα Σκόρδου Ψυχρής Ωρίμανσης, το οποίο έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τους «ξένους εισβολείς». Έτσι, τα παθογόνα που εισέρχονται στον οργανισμό αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά και μειώνεται ο κίνδυνος ιώσεων και άλλων λοιμώξεων. Επιπλέον, το συγκεκριμένο εκχύλισμα δρα ενάντια σε πλήθος μικροοργανισμών, όπως ιών, βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων.
  4. Βιταμίνη D: Οι ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη D καλύπτονται πάρα πολύ δύσκολα μέσω της διατροφής. Εν τούτοις πρόκειται για μία βιταμίνη απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, καθώς τα χαμηλά της επίπεδα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο ιώσεων, συμπεριλαμβανομένης της νόσου COVID-19 και με εντονότερα συμπτώματα.
  5. Τα ιχνοστοιχεία Σελήνιο, Ψευδάργυρος, Χαλκός, είναι απαραίτητα για τη δράση των αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού και επομένως για την άμυνά του.
anosopoiitiko.jpg

Με το Immune Biotix της Quest και τον συνδυασμό των συστατικών που διαθέτει, κάνουμε τη σωστή επιλογή για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ειδικά την περίοδο έξαρσης των ιώσεων και των αλλεργιών, αλλά και όλο τον χρόνο εάν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους αρρωσταίνουν εύκολα, τότε συμπληρώνουμε τη διατροφή μας και ενισχύουμε τον οργανισμό μας με τον πιο αποδοτικό τρόπο.


Πηγή