Φυστικοβούτυρο στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Το φυστικοβούτυρο είναι νόστιμο και πολύ θρεπτικό. Επιτρέπεται όμως στη διατροφή της εγκύου;

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 1 στα 13 παιδιά παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, με τα φυστίκια και γενικά τους ξηρούς καρπούς να θεωρούνται από τα συνηθισμένα τρόφιμα που προκαλούν τροφικές αλλεργίες.

Παλαιότερα, οι ειδικοί πίστευαν ότι οι τροφές που καταναλώνει η έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορούν να προκαλέσουν τυχόν τροφικές αλλεργίες που θα παρουσιάσει το μωρό μεγαλώνοντας.

Ωστόσο, τελευταίες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οι τροφές που καταναλώνει η μέλλουσα μητέρα όχι μόνο δεν προκαλούν τροφικές αλλεργίες, αλλά αντιθέτως, τις προλαμβάνουν.

Επιτρέπεται το φυστικοβούτυρο στην εγκυμοσύνη;

Δεδομένων των παραπάνω, το φυστικοβούτυρο επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη και μάλιστα θεωρείται μία τροφή ιδιαίτερα ευεργετική για την έγκυο και το έμβρυο. Απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση είναι να μην έχει η ίδια η μέλλουσα μητέρα αλλεργία στα φυστίκια και στους ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή