Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Έρευνα του CDC συγκρίνει τις επιπτώσεις της Όμικρον και της Δέλτα -Τα αποτελέσματα | ΥΓΕΙΑ

Η διευθύντρια του αμερικανικού CDC δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης του οργανισμού, που συγκρίνει τη μετάλλαξη Όμικρον με τη Δέλτα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε η Rochelle Walensky, οι διαφορές στις επιπτώσεις όσων νόσησαν από την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα είναι οι εξής:

Με την Όμικρον η πιθανότητα νοσηλείας είναι κατά 53% μικρότερη, η πιθανότητα εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατά 74% μικρότερη και η αντίστοιχη πιθανότητα θανάτου λόγω της μόλυνσης κατά 91% μικρότερη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από κοινού από το CDC και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ενώ τα δεδομένα αντλήθηκαν από 70.000 ασθενείς. Από αυτούς, οι 52.297 ήταν θετικοί στην Όμικρον και οι 16.982 στη Δέλτα, το διάστημα μεταξύ της 30ής Νοεμβρίου 2021 και της 1ης Ιανουαρίου 2022.

Από αυτούς νοσηλεύθηκαν οι 235 που είχαν μολυνθεί από την Όμικρον (το 0,5%) και οι 222 από τη Δέλτα (1,3%).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι μολύνσεις από την Όμικρον συνδέονται σαφώς με μικρότερο κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων αλλά και λιγότερες ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο. Όμως η πρώτη είναι πολύ πιο μεταδοτική. Προστατευθείτε από τον Covid-19, κάντε το εμβόλιο», δήλωσε η διευθύντρια του CDC.


Πηγή