Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αερόβια άσκηση: Πώς σας ωφελούν μόλις 10 λεπτά την ημέρα (βίντεο)

Aερόβια άσκηση είναι κάθε άσκηση στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια την ταχύτερη καύση θερμίδων, που ευνοεί περισσότερο την προσπάθεια να χάσετε βάρος.

H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς.

Mε την έναρξη της άσκησης η πρόσληψη οξυγόνου αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, έως ότου σταθεροποιηθεί σ’ ένα επίπεδο, ανάλογα με την ένταση της άσκησης.

Ως εκ τούτου, αερόβια άσκηση δεν είναι μόνο το aerobic, που γίνεται μέσα στις αίθουσες των γυμναστηρίων, με τη συνοδεία μουσικής και με συγκεκριμένα βήματα, που θυμίζουν περισσότερο χορευτικές κινήσεις.

Aυτό είναι ένα από τα πολλά είδη που υπάρχουν και το οποίο προσαρμόστηκε για να εξυπηρετήσει τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα είδη αερόβιας προπόνησης.

Oι δραστηριότητες που μπορούν να ενεργοποιήσουν την αερόβια παραγωγή ενέργειας είναι αυτές που προσφέρουν χαμηλή-μέτρια ένταση και μεγάλη διάρκεια.

Tέτοιες δραστηριότητες είναι το έντονο περπάτημα, το χαλαρό τρέξιμο (τζόγκινγκ), το ανέβασμα σκάλας, το ποδήλατο, η κωπηλασία, το κολύμπι, το σκοινάκι, ο χορός και κάθε μορφή ομαδικής δραστηριότητας (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδόσφαιρο).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς ωφελείτε την υγεία σας κάνοντας μόλις 10 λεπτά αερόβια άσκηση την ημέρα:

 
Πηγή: Body Hub
 
Διαβάστε επίσης:
 
Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση: Πόσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής
 
Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη
 
Άσκηση: Ποια είδη να επιλέξετε για να έχετε βαθιά και καλά γεράματα (εικόνες)

Πηγή