Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού – Αναλυτικά η διαδικασία

Η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού προκειμένου οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως σήμερα (4/1) έγιναν 5.665 εμβολιασμοί, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου του 2020 έχουν γίνει συνολικά 9.528 εμβολιασμοί. Παράλληλα, εκτίμησε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα

Παράλληλα, σήμερα ελήφθησαν 83.500 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ενώ υπάρχουν 152.580 δόσεις σε απόθεμα.

Σχετικά με το ρυθμό εμβολιασμού, εξήγησε πως:

  • Διαχειριζόμαστε ένα εμβόλιο, που καμία χώρα δεν έχει προηγούμενη εμπειρία.
  • Χρησιμοποιούμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο εθνικό σύστημα υγείας.
  • Όλη η διαδικασία είναι ψηφιακή, που απαιτεί εκπαίδευση και σταδιακή ενσωμάτωση.

«Έχουμε πετύχει εμβολιαστική κάλυψη που μας κατατάσσει στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία, εξ αρχής ήταν προγραμματισμένα να εμβολιαστούν σε τρεις φάσεις. «Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί και οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε.

Πώς κλείνετε το ραντεβού

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλεόυς η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει από τις 11 Ιανουαρίου. Υπάρχουν τρεις τρόποι να κλείσει κάποιος το ραντεβού του.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν είναι στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Τέλος, ανέφερε ότι καταγράφονται όσοι κάνουν εμβόλια, σε συνεργασία με την επιτροπή διαφάνειας και με συνεχείς ελέγχους.


Πηγή