Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μεταμόσχευση μαλλιών, η μόνη οριστική λύση στην αραίωση μαλλιών

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, η αραίωση μαλλιών θα απασχολήσει το 25% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 30 και οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες θα εμφανίσουν ανδρογενετικού αλωπεκία μέχρι τα 50 τους έτη.

Η τριχόπτωση και η αραίωση μαλλιών επομένως αφορά στην πλειονότητα των ανδρών που όλο και πιο ενεργά αναζητά λύση που να αποκαθιστά όχι μόνο την χαμένη πυκνότητα των μαλλιών, αλλά πολύ περισσότερο την χαμένη αυτοπεποίθηση.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094592273-0’); });

Ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, Επιστημονικό Διευθυντή της εξειδικευμένης κλινικής Advanced Hair Clinics, διπλά βραβευμένης ως «Best International Hair Clinic» από τον διεθνή, έγκριτο οργανισμό International Medical Travel Journal (IMTJ), να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνδρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αραίωσης μαλλιών και σκέφτεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Ποια είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η πιο σύγχρονη τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) που επιτρέπει την εξαγωγή και εμφύτευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων χωρίς να προκαλούνται γραμμικές ουλές και σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής. Η τεχνική αυτή ήρθε να αντικαταστήσει την παλαιότερη και ιδιαίτερα τραυματική τεχνική FUT ή Strip. Κατά την παλαιότερη τεχνική, τα τριχοθυλάκια λαμβάνονταν με χειρουργικό τρόπο, με τομή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα στο τέλος να μένει μια αντιαισθητική ουλή.

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE αφαιρούνται ένα-ένα τα τριχοθυλάκια με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση μαλλιών δίνοντας μεγάλη προσοχή στην σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης ώστε να έχουμε ένα  απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνικής FUE στην ανδρική τριχόπτωση και αλωπεκία είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν τριχοθυλάκια από άλλες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα από τα γένια ή το στήθος, και να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της πυκνότητας στο τριχωτό της κεφαλής.

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου FUE;

Αν εφαρμοστεί από έμπειρη ιατρική ομάδα που γνωρίζει καλά την τεχνική και έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό περιστατικών, οι πιθανότητες επιτυχίας ξεπερνούν το 95%. Άρα η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή. Ο ασθενής τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση, θα πρέπει να περιμένει μια φάση στασιμότητας λόγω πρόσληψης των τριχοθυλακίων και εν συνεχεία, μια φάση σταδιακής αύξησης των τριχών στη μεταμοσχευμένη περιοχή τόσο σε αριθμό όσο και σε μήκος.

Σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών έχουν γίνει ήδη ορατά τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες με άριστη πυκνότητα και φυσικότητα, χωρίς παρενέργειες.

Υπάρχουν αντενδείξεις στην εφαρμογή μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE;

Αντενδείξεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, με την έννοια ότι η μεταμόσχευση μαλλιών FUE μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας και σε πολλές περιπτώσεις ουλωτικής και γυροειδούς αλωπεκίας, ανεξάρτητα από την έκταση του προβλήματος. Το μόνο κριτήριο που εξετάζουμε είναι η διαθεσιμότητα της δότριας χώρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και στα πλάγια (η λεγόμενη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας).

Επομένως, άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών με πρόβλημα ανδρογενετικής αλωπεκίας οποιουδήποτε σταδίου μπορεί να προχωρήσουν σε εμφύτευση μαλλιών.

Η εμφύτευση μαλλιών μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως μετά από τραύμα ή έγκαυμα, σε περιπτώσεις ουλωτικής αλωπεκίας ή στην αποκατάσταση γενιών και φρυδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την κλινική Advanced Hair Clinics ή να επικοινωνήσετε με μία από τις κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο:

  • Αθήνα: +30 210 6980451
  • Κηφισιά: +30 210 6232220
  • Γλυφάδα: +30 210 8980444
  • Περιστέρι: +30 210 5715501
  • Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240
  • Πάτρα: +30 2610 226562
  • Ηράκλειο Κρήτης: +30 2810 222303
  • Ρόδος: +30 22410 32700
  • Λεμεσός: +357 25251040

Ακολουθήστε την Advanced Hair Clinics στο Facebook και το Instagram και δείτε αληθινά αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή