Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Πονόλαιμος: Φυσικές λύσεις αντιμετώπισης (video)

O πονόλαιμος οφείλεται τις περισσότερες φορές σε ιογενείς λοιμώξεις, όπως η γρίπη.

Ο πόνος είναι συνήθως πολύ έντονος το πρωί και βελτιώνεται στη διάρκεια της ημέρας.

Ένας ήπιος πονόλαιμος μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή κρυολογήματος. Όταν μολύνεται η μύτη, οι εκκρίσεις μαζεύονται στο πίσω μέρος του λαιμού και τον ερεθίζουν, ιδιαίτερα τη νύχτα. Μπορεί βέβαια να έχει μολυνθεί και ο ίδιος ο λαιμός.

H πιο συνήθης βακτηριακή αιτία πονόλαιμου είναι η στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα.

Οι συχνότερες αιτίες πονόλαιμου είναι οι εξής:
– Αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό του λαιμού
– Κοινό κρυολόγημα
– Στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα
– Γρίπη
– Λοιμώδης μονοπυρήνωση
– Ιογενής φαρυγγίτιδα
– Κάτι που έχει κολλήσει στο λαιμό ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

 

Πώς θα ανακουφιστείτε

Αλατόνερο: Κάντε ένα ζεστό διάλυμα από νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 235ml) και κάντε γαργάρες με αυτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γαργάρες με αλμυρό νερό μπορούν ακόμη και να προλάβουν τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Μηλόξυδο: Το ξύδι σκοτώνει τα βακτήρια στο λαιμό και καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Μπορεί επίσης να χαλαρώσει την βλέννα που επιδεινώνει τον ερεθισμό. Κάντε γαργάρες, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε 235ml νερού. Στο διάλυμα μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας μέλι.

Σκόρδο: Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της φαρυγγίτιδας. Οι ωμές σκελίδες σκόρδου απελευθερώνουν αλισίνη, μια ουσία με αντιβακτηριακές, αντιμυκητισιακές και αντιιϊκές ιδιότητες. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για τον πονόλαιμο, είναι απλά να μασήσετε μια ωμή σκελίδα ή να την πιπιλίσετε για 15 λεπτά. Για να κάνετε το ωμό σκόρδο πιο… ελκυστικό, μασήστε το μαζί με λίγο μέλι ή λάδι. Μπορείτε επίσης να το ανακατέψετε με άλλα λαχανικά και να κάνετε ένα χυμό. Το βασικό είναι να το φάτε ωμό και όσο το δυνατόν συντομότερα αφού καθαρίσετε τη σκελίδα για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη της αλισίνης.

Διαβάστε επίσης:

Ρινική συμφόρηση: 6 φυσικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε τη μπουκωμένη μύτη (pics)

Τα 6 καλύτερα γιατροσόφια για τον πονόλαιμο

Συχνές λοιμώξεις στα παιδιά: Ποιον άγνωστο κίνδυνο εγκυμονούν


Πηγή