Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τέσσερα σοβαρά ουρολογικά συμπτώματα & τι σημαίνουν

Αν δεν μπορείτε να δείτε μια ολόκληρη ταινία χωρίς να κάνετε διάλειμμα για τουαλέτα, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια αφιερώνουν έστω και λίγο χρόνο για να σκεφτούν την κύστη τους, εκτός κι αν νιώσουν την ανάγκη να επισκεφτούν την τουαλέτα. Όταν όμως κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά ουρολογικά συμπτώματα, τότε όχι μόνο πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη αλλά μάλιστα συνήθως είναι αδύνατο να τα αγνοήσουμε, αφού είναι και εξαιρετικά ενοχλητικά.

Πριν σας πιάσουν οι ανησυχίες, πρέπει αρχικά να αναλογιστείτε τι είναι φυσιολογικό για εσάς και τι όχι, συμβουλεύει ο Άντριου Άλτμαν, ουρολόγος στην Κλινική του Κλίβελαντ. Αν και δεν υπάρχει κάποιος «χρυσός κανόνας» για τη φυσιολογική συχνότητα επισκέψεων στην τουαλέτα, ένας μέσος όρος για τους περισσότερους ενήλικες είναι οι έξι με οκτώ μέσα την ημέρα και το πολύ μία κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει ο ειδικός.

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα μπορεί απλώς να σημαίνουν ότι το μέγεθος της ουροδόχου κύστης είναι μικρό και επομένως ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα ούρων. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν η συχνουρία δεν θεωρείται ανησυχητική. Πρόβλημα διαπιστώνεται όταν η συχνότητα των επισκέψεων αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά σε βάθος μερικών εβδομάδων ή μηνών, καθώς υποδεικνύει ενδεχομένως το λεγόμενο σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης. Το σύνδρομο είναι συχνότερο στις γυναίκες, εμφανίζεται όμως και σε άντρες με υπερπλασία του προστάτη.

Δεν είναι όμως μόνο η συχνουρία που υποδηλώνει πρόβλημα στο ουροποιητικό. Στην παρακάτω gallery θα δείτε τρία ακόμη κοινά ουρολογικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: menshealth.com

Δείτε κι αυτό:

Δείτε από τα ούρα σας αν έχουν πρόβλημα τα νεφρά σας

Υπολογίστε πόσο νερό πρέπει να πίνετε μέσα στην ημέρα

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας (εικόνες)


Πηγή