Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κρυολόγημα: 5 γιατροσόφια για ταχύτερη ανάρρωση

Κρυολόγημα: 5 γιατροσόφια για ταχύτερη ανάρρωση

Μπορεί το κρυολόγημα να μην αποτελεί απειλή για την υγεία, είναι όμως σίγουρα μια ενόχληση από την οποία θέλουμε να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατό κι αυτό γιατί συνήθως έρχεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές, όπως τις ημέρες των εορτών ή πριν από ένα ταξίδι αναψυχής!

Εάν αυτές τις ημέρες σας ταλαιπωρεί ο βήχας, το επίμονο φτάρνισμα και η έλλειψη ενέργειας, δείτε μερικά εύκολα γιατροσόφια που μπορούν, σε συνδυασμό με τις οδηγίες του γιατρού, να σας βοηθήσουν να ανακάμψετε γρήγορα ώστε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει!

Το Yahoo Health μοιράζεται τις συμβουλές της Μελίσα Κάθριν, σύμβουλο Ολιστικής Ιατρικής, για άμεση ανακούφιση από το κρυολόγημα.

1. Ψητό σκόρδο

tumblr inline nzkr6p9C6S1tia25u 540

Μελέτες έχουν υποδείξει ότι το σκόρδο προστατεύει από το κρυολόγημα και βοηθά να υποχωρήσουν ταχύτερα τα συμπτώματα. Η ευεργετική του δράση οφείλεται πιθανώς σε ένα ενεργό συστατικό που περιέχει, την αλλισίνη, η οποία είναι γνωστό πως έχει αντιμικροβιακή δράση. Η Κάθριν προτείνει το ψήσιμο του σκόρδου και την επάλειψή του στο ψωμί αντί για βούτυρο.

2. Μέλι μανούκα

tumblr inline nzkr6pRwjj1tia25u 540

Το μέλι μανούκα έχει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Σε περίπτωση κρυολογήματος, βοηθά να υποχωρήσει ο βήχας και ο πονόλαιμος. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως αντιμικροβιακό και για την επούλωση των πληγών. Μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι μία κουταλιά του γλυκού έως μία κουταλιά της σούπας, ανάλογα με την ένταση των συμπτωμάτων.

3. Ζεστό μπάνιο με έλαιο ευκαλύπτου

tumblr inline nzkr6pwyKr1tia25u 540

Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση. Προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου στο νερό και χαλαρώστε στη μπανιέρα. Μπορείτε επίσης να απλώστε το έλαιο στο στήθος, τους κροτάφους και γύρω από τη μύτη.

4. Μπάνιο με άλατα Epsom και έλαιο λεβάντας

tumblr inline nzkr6p79ez1tia25u 540

Τα άλατα Epsom καταπραΰνουν τους μυϊκούς πόνους, ενώ η μυρωδιά της λεβάντας χαρίζει χαλάρωση και καλύτερο ύπνο.

5. Καραμέλες με ψευδάργυρο

tumblr inline nzkr6qjjg01tia25u 540

Οι καραμέλες με ψευδάργυρο είναι πιο αποτελεσματικές στην αρχή του κρυολογήματος, πριν τα συμπτώματα γίνουν πολύ έντονα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Η Κάθριν τονίζει πως δεν πρέπει να ξεχνάτε την ενυδάτωση με νερό αλλά και φρούτα και λαχανικά και την επαρκή ξεκούραση ώστε να υποχωρήσει πιο γρήγορα το κρυολόγημα.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr