Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μικροί και εφικτοί στόχοι, το μυστικό της απώλειας κιλών

Μικροί και εφικτοί στόχοι, το μυστικό της απώλειας κιλών

Βελτιώστε συνολικά τη διατροφή σας

Οι διακοπές τελείωσαν, η καθημερινότητα επανέρχεται σιγά-σιγά και πολλοί διαπιστώνουν ότι η ένδειξη της ζυγαριάς έχει ελαφρώς αυξηθεί…

Παράλληλα, διανύουμε μια χρονική περίοδο όπου έχετε κατακλυστεί από συμβουλές «αποτοξίνωσης», δίαιτες «express» και πολλά άλλα «tips», που στόχο έχουν να σας βοηθήσουν να «απαλλαγείτε γρήγορα από τα κιλά των διακοπών».

Στην πραγματικότητα όμως, η μεγαλύτερη πλειοψηφία περιγράφει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή πρακτικές που θα ήταν καλό να αποφύγετε.

Αντί λοιπόν να ξεκινήσετε μια χημική δίαιτα ή να υιοθετήσετε διαιτητικά σχήματα περιοριστικού τύπου, που δε χαρακτηρίζονται από ποικιλία και ισορροπία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών, δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Προσπαθήστε λοιπόν, να θέσετε μικρούς και εφικτούς στόχους που θα σας διευκολύνουν στην υιοθέτηση σταδιακών αλλαγών στις συνήθειες διατροφής και άσκησης.

Σκεφτείτε, πως έτσι θα μπορέσετε να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας συνολικά, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη όχι μόνο για το βάρος, αλλά και για την υγεία σας.

Συνεπώς, παρατηρήστε και αξιολογήστε τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες προκειμένου να εντοπίσετε πιθανά περιθώρια βελτίωσης. Στη συνέχεια, επιλέξτε μικρές και εφικτές αλλαγές, τις οποίες θα μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Για παράδειγμα, εάν δεν καταναλώνετε πρωινό γεύμα, προσπαθήστε αρχικά να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας για 3 ημέρες την εβδομάδα και αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα όταν δείτε ότι πετυχαίνετε εύκολα το στόχο σας.

Θυμηθείτε ακόμη, πως είναι σημαντικό να «παρακολουθείτε» την πρόοδό σας και να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε σας επιτυχία, καθώς και να μην τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία.

Πηγή: neadiatrofis.gr