Σάββατο , 28 Μάιος 2022

Οι 8 ταινίες που οι πρωταγωνίστριες εμφανίστηκαν με κοστούμια κορυφαίων σχεδιαστών | ΓΥΝΑΙΚΑ

Τι χρειάζεται μια ταινία για να γίνει επιτυχία; Καλό σενάριο, σκηνοθεσία, ταλαντούχοι ηθοποιοί και αισθητική.

Πώς γίνεται να πετύχει κανείς αυτή την πολυπόθητη «σωστή» αισθητική για την εκάστοτε ταινία και να αποδώσει την ατμόσφαιρα της εποχής και των συνθηκών, στις οποίες θέλει να μεταφερθεί ο θεατής; Κάπου εκεί ξεκινάει η συζήτηση για τα σκηνικά και τα κοστούμια, επιστήμες της μεγάλης οθόνης.

Πολλές φορές για τα κοστούμια γνωστών ταινιών επιστρατεύτηκαν κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, άνθρωποι που με τις δημιουργίες τους άλλαξαν τον κόσμο της μόδας για πάντα. Το όραμα τους συναντήθηκε με το όραμα ενός σκηνοθέτη και οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών εκφράστηκαν και εξελίχθηκαν και μέσα από το προσωπικό τους στιλ. Συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές αναδεικνύονται, και ορισμένες φορές ενισχύονται, μέσα από ένα ρούχο που κάποιος σκέφτηκε, πως κάπως έτσι μάλλον θα ένιωθε πραγματικά άνετα, και πάνω από όλα ο εαυτός του, ένας ακόμη τραγικός ήρωας της καθημερινότητας.

Πολλές από τις ταινίες έχουν περάσει στο μυαλό και την μνήμη μας λόγω του αψεγάδιαστου και χαρακτηριστικού styling, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο σχεδιαστής που κρύβεται πίσω από τα κοστούμια, τα οποία έγιναν τάσεις της μόδας και αντιγράφηκαν από χιλιάδες γυναίκες.

Δείτε ποιες ταινίες ντύθηκαν με ρούχα σχεδιαστών στο Bovary.gr


Πηγή