Πέμπτη , 5 Μάιος 2022

Δεν κοιμάστε εύκολα; Το απλό κόλπο που μπορείτε να κάνετε για έναν καλό ύπνο | ΖΩΗ

Οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε σε μια συνεχή προσπάθεια για να βρούμε έναν τρόπο για να έχουμε έναν καλό ύπνο.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες θεωρίες, τεχνικές και συμβουλές για έναν γλυκό και αδιάκοπο ύπνο τη νύχτα. Μία από αυτές που για πολύ κόσμο πετυχαίνει, είναι το διάβασμα μόλις έξι λεπτά, πριν κοιμηθείτε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαλαρώνοντας τον εγκέφαλό σας με τρόπο που δεν μπορεί το Netflix πριν τον ύπνο, αυτό το απλό κόλπο βελτιώνει τον ύπνο και βάζει τέλος στην ύφεση της ανάγνωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε πλέον και τον χρόνο που δεν έχετε μέσα στη μέρα για να διαβάσετε.

Το 2009, το Πανεπιστήμιο του Sussex διεξήγαγε έρευνα που διαπίστωσε ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου μείωσε τα επίπεδα άγχους κατά 68%, ξεπερνώντας άλλες δραστηριότητες, όπως η βόλτα ή ένα φλιτζάνι τσάι. Ο ερευνητής και γνωστικός νευροψυχολόγος Δρ Ντέιβιντ Λιούις, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η συνεχής ανάγνωση είναι κάτι περισσότερο από μια απόσπαση της προσοχής και, αντίθετα, προσφέρει την ευκαιρία να εμπλακεί κανείς στη φαντασία του συγγραφέα και να εισέλθει σε μια αλλοιωμένη κατάσταση συνείδησης που χαλαρώνει τον εγκέφαλο.

Έξι λεπτά ακούγονται εύκολα – και είναι – έτσι δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε ως τη ρουτίνα σας πριν τον ύπνο. Θα δείτε ότι και θα κοιμάστε πιο εύκολα και καλά, αλλά και θα διαβάζετε πολύ περισσότερο.


Πηγή