Τρίτη , 19 Νοέμβριος 2019
Χώρισε και με τη βούλα του δικαστηρίου ο Τζεφ Μπέζος

Χώρισε και με τη βούλα του δικαστηρίου ο Τζεφ Μπέζος

Οριστικοποιήθηκε χθες από δικαστή του Σιάτλ το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος και της συζύγου του Μακένζι Μπέζος, ύστερα από 25 χρόνια γάμου.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος προκειμένου εκείνη να λάβει μετοχές της Amazon αξίας 38,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Τον Απρίλιο η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου στον κόσμο ανέφερε σε ενημερωτικό δελτίο της προς το χρηματιστήριο ότι 19,7 εκατ. μετοχές -ή ποσοστό 4%- θα περάσουν στο όνομα της Μακένζι Μπέζος μετά την έγκριση του διαζυγίου από το δικαστήριο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον Ιανουάριο, μέσω κοινής ανάρτησης στο Twitter, ότι σχεδιάζει να χωρίσει. Ο Τζεφ Μπέζος διατηρεί ποσοστό 12% αξίας 114,8 δισεκ. δολαρίων και παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Μακένζι δεσμεύθηκε τον Μάιο να δώσει τη μισή από την περιουσία της σε φιλανθρωπίες, μπαίνοντας στο κλαμπ του «Giving Pledge», του φιλανθρωπικού οργανισμού που δημιούργησαν ο δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς το 2010.


Πηγή