Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Στιβ Τζομπς: Τι κάνουν και πώς είναι σήμερα τα 4 παιδιά του;

Ο Στιβ Τζομπς έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 56 ετών, αφήνοντας πίσω του, τέσσερα παιδιά.

Η μικρότερη κόρη του Στιβ Τζομπς, η Ιβ, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας, ξεκινώντας μια καριέρα μόντελινγκ. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, η 23χρονη υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με το πρακτορείο DNA Model Management.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά ενώ το μικρότερο από τα αδέρφια Τζομπς απολαμβάνει τη φήμη της μόδας, τι συνέβη με τα άλλα τρία παιδιά του αείμνηστου ιδρυτή της Apple, τα οποία διδάχτηκαν όλα από νεαρή ηλικία ότι θα έπρεπε να δουλέψουν με τον δικό τους τρόπο στον κόσμο, χωρίς να βασίζονται στην τεράστια περιουσία του πατέρα τους;

Στην πραγματικότητα, όταν ο Στιβ Τζομπς πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2011 σε ηλικία 56 ετών, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στη σύζυγό του Λορίν Πάουελ-Τζομπς, η οποία λέγεται ότι είχε λάβει σχεδόν όλα τα εκτιμώμενα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια που άξιζε εκείνος τη στιγμή του θανάτου του.

Η Ιβ Τζομπς
Η Ιβ Τζομπς ασχολείται με το μόντελινγκ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα παιδιά του, ο Στιβ Τζομπς -όπως πολλοί δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες τεχνολογίας- είπε ότι δεν ήθελε να τα αφήσει να βασιστούν σε μια περιουσία, με τη σύζυγό του να αποκαλύπτει σε μια συνέντευξη του 2020 στους New York Times ότι τόσο αυτή όσο και ο εκλιπών σύζυγός της ήταν σθεναρά ενάντια στην ιδέα της «οικοδόμησης πλούτου κληρονομιάς».

Αντίθετα, το ζευγάρι ήταν αποφασισμένο ότι τα παιδιά τους θα μάθαιναν να εργάζονται για τα δικά τους χρήματα, με τη Λορίν να εξηγεί ότι η περιουσία του Στιβ θα «τέλειωνε μαζί της».

«Κληρονόμησα τον πλούτο μου από τον σύζυγό μου, ο οποίος δεν νοιαζόταν για τη συσσώρευση πλούτου», έχει δηλώσει. «Δεν με ενδιαφέρει στο να οικοδομήσω μια κληρονομιά πλούτου και τα παιδιά μου το ξέρουν αυτό… Ο Στιβ δεν ενδιαφερόταν για αυτό. Αν ζήσω αρκετά, τελειώνει με μένα».

Ο Στιβ Τζομπς παντρεύτηκε την επιχειρηματία Λορίν Πάουελ το 1991 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά με την πάροδο των ετών – τις κόρες τους Ιβ και Έριν το 1998 και το 1995 και έναν γιο, τον Ριν, το 1991.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λορίν Πάουελ Τζομπς
Λορίν Πάουελ Τζομπς / Φωτογραφία:AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Όμως, ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, τη Λίζα Μπρέναν-Τζομπς, το 1978 με την αγαπημένη του στο σχολείο, Κρίσταν Μπρέναν.

Ωστόσο, για σχεδόν μια δεκαετία επέμενε ότι δεν ήταν κόρη του, παρά το τεστ DNA που απέδειξε ότι ήταν πράγματι ο μπαμπάς της. Τελικά, ο Στιβ Τζομπς παραδέχτηκε ότι ήταν ο πατέρας της Λίζα και μετά από καταγγελίες κακοποίησης και παραμέλησης εναντίον της μητέρας της, την πήρε μαζί του. Μαζί, η οικογένεια έζησε στο Palo Alto της Καλιφόρνια για πολλά χρόνια.

Τι κάνουν σήμερα τα παιδιά του Στιβ Τζομπς για να χαράξουν τον δικό τους δρόμο στον κόσμο; Ενώ η Έριν και ο Ριντ παραμένουν ως επί το πλείστον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Λίζα και η Ιβ έχουν επιλέξει έναν περισσότερο δημόσιο τρόπο ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίζα Μπρέναν Τζομπς: Η πρωτότοκη κόρη, που απορρίφθηκε από τον ιδρυτή της Apple, έγινε διάσημη συγγραφέας

Η Λίζα γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1978 στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η μητέρα της, Κρίσταν, και ο πατέρας της, Στιβ, γνωρίστηκαν για πρώτη φορά όταν πήγαν και οι δύο μαζί στο γυμνάσιο το 1972. Έβγαιναν για πέντε χρόνια και το 1977 μετακόμισαν σε ένα σπίτι μαζί με τον φίλο τους Ντάνιελ Κότκε.

Ήταν εκείνη την περίοδο που η Κρίσταν έμεινε έγκυος στη Λίζα. Ωστόσο, ο Στιβ Τζομπς δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την εγκυμοσύνη – κάτι που οδήγησε την Κρίσταν να τερματίσει τη σχέση τους και να μετακομίσει στην κοινότητα All One Farm στο Όρεγκον.

Ο Στιβ Τζομπς δεν ήταν εκεί κατά τη γέννηση της Λίζα, αλλά επισκέφτηκε την Κρίσταν και το νεογέννητο τρεις μέρες μετά. Λέγεται ότι στη συνέχεια ονόμασε έναν από τους αρχικούς υπολογιστές της Apple προς τιμήν της, ο οποίος ονομαζόταν Apple Lisa.

Ο Στιβ Τζομπς τον Απρίλη του 1993
Ο Στιβ Τζομπς τον Απρίλη του 1993 / Φωτογραφία: AP Photo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αρνήθηκε δημόσια την πατρότητα για αρκετά χρόνια, και εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το Apple Lisa δεν πήρε το όνομά του από εκείνη, δηλώνοντας ότι το Λίζα αντιπροσώπευε το «Local Integrated System Architecture».

Η Κρίσταν κινήθηκε νομικά για να αποδείξει ότι ο Στιβ Τζομπς ήταν στην πραγματικότητα ο πατέρας της Λίζα, αλλά ακόμα και μετά από μια εξέταση DNA που έδειξε ότι ήταν, εκείνος εξακολουθούσε να το αρνείται.

Χρόνια αργότερα, αφότου έφυγε από την Apple και όταν η Λίζα ήταν εννέα, τελικά παραδέχτηκε ότι ήταν πράγματι ο πατέρας της και συμφιλιώθηκε τόσο με τη Λίζα όσο και με τη μαμά της.

Στα απομνημονεύματά της το 2013, η Κρίσταν έγραψε ότι «ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για τη συμπεριφορά του» σε εκείνη και τη Λίζα και «είπε ότι δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη όταν έπρεπε και ότι λυπόταν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίζα αργότερα είπε ότι η μαμά της ήταν «αμελής και κακοποιητική», έτσι πήγε να ζήσει με τον μπαμπά της, τη νέα του σύζυγο, Λορίν, και τα παιδιά τους μετά τη συμφιλίωση. Άλλαξε επίσης νόμιμα το επώνυμό της σε Μπρέναν -Τζομπς.

Το 2018 κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματα της, με τίτλο Small Fry, όπου έγραψε τα πάντα για την παιδική της ηλικία και απεικόνισε πολλές αρνητικές αναμνήσεις με τον μπαμπά της και τη Λορίν.

Η Λίζα ισχυρίστηκε ότι ο Στιβ Τζομπς άρχισε να έχει σεξουαλική επαφή με τη Λορίν μπροστά της μια φορά όταν ήταν ακόμη παιδί, γράφοντας ότι «τράβηξε τη Λορίν για ένα φιλί, πλησίαζε το χέρι του πιο κοντά στο στήθος της», ενώ «βογκούσε θεατρικά».

η Λίζα Μπρέναν Τζομπς κρατά το βιβλίο της
Ο Στιβ Τζομπς αρχικά αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως κόρη του τη Λίζα Μπρέναν Τζομπς / Φωτογραφία: Getty Images

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν προσπάθησε να φύγει, θυμήθηκε τον πατέρα της που της είπε: «Μείνε εδώ. Περνάμε οικογενειακές στιγμές. Είναι σημαντικό να προσπαθείς να είσαι μέλος αυτής της οικογένειας.»

Μετά την κυκλοφορία του, η Λορίν είπε σε μια δήλωση: «Η Λίζα είναι μέλος της οικογένειάς μας, οπότε με λύπη διαβάσαμε το βιβλίο της, το οποίο διαφέρει δραματικά από τις αναμνήσεις μας από εκείνες τις εποχές. Η απεικόνιση του Στιβ δεν είναι ο σύζυγος και ο πατέρας που γνωρίζαμε. Ο Στιβ αγαπούσε τη Λίζα και μετάνιωσε που δεν ήταν ο πατέρας που θα έπρεπε να είναι στα πρώτα παιδικά της χρόνια. Ήταν μεγάλη παρηγοριά για τον Στιβ να έχει τη Λίζα σπίτι μαζί μας τις τελευταίες μέρες της ζωής του και είμαστε όλοι ευγνώμονες για τα χρόνια που περάσαμε μαζί ως οικογένεια».

Η 43χρονη σήμερα Λίζα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πέρασε ένα χρόνο σπουδάζοντας στο εξωτερικό στο King’s College του Λονδίνου, πριν αποφοιτήσει το 2000. Αφού τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στο Μανχάταν για να εργαστεί ως συγγραφέας και έκτοτε έγραψε για περιοδικά όπως το Vogue και το O, The Oprah Magazine .

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς το 2011, της άφησε μια κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του είχε αναφερθεί 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου – τα περισσότερα από τα οποία κληρονόμησε η σύζυγός του, Λορίν, αλλά λέγεται ότι η Lisa πήρε επίσης ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίζα είναι τώρα παντρεμένη με έναν άντρα που ονομάζεται Μπιλ και μαζί, έχουν έναν γιο. Διαμένουν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και η Λίζα μεγαλώνει επίσης τις δύο κόρες του Μπιλ από προηγούμενη σχέση.

Έχει έναν λογαριασμό στο Instagram, όπου μοιράζεται συχνά φωτογραφίες και έναν στο Twitter, όπου έχει συγκεντρώσει σχεδόν 10.000 ακόλουθους.

Ριν Πολ Τζομπς: Έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσπάθεια να βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο

Το δεύτερο παιδί του Στιβ Τζομπς, ο Ριντ, 30 ετών σήμερα, γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1991. Η μαμά του, Λορίν τον γέννησε μόλις λίγους μήνες μετά τον γάμο της με τον Στιβ Τζομπς.

Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από το Reed College, στο οποίο ο Στιβ πήγε για λίγο, για ένα εξάμηνο, πριν το εγκαταλείψει το 1972. Έχει επίσης αναφερθεί ότι το μεσαίο όνομά του επιλέχθηκε για να τιμήσει τον θετό πατέρα του Στιβ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ριντ φέρεται να μελετά τη θεραπεία του καρκίνου από το γυμνάσιο. Μετά το σχολείο, πήγε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και αποφοίτησε με πτυχίο Master of Arts το 2015.

Ο Ριντ Πολ Τζομπς με την αδερφή του, Ιβ
Ο Ριντ Πολ Τζομπς με την αδερφή του, Ιβ / Φωτογραφία: Facebook

Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στην Emerson Collective – μια κερδοσκοπική εταιρεία που ξεκίνησε η μητέρα του, η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, το περιβάλλον, τα μέσα ενημέρωσης και τη δημοσιογραφία και την υγεία – και τώρα υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος εκεί, όπου βοηθάει στην έρευνα και θεραπεία του καρκίνου.

«Πιστεύω ότι τα ανθρώπινα κύτταρα θα έχουν πάντα τον κίνδυνο να γίνουν καρκινικά. Υπό αυτή την έννοια, δεν θα έχουμε ποτέ θεραπεία για τον καρκίνο», έγραψε το 2018 κατά τη διάρκεια ενός Q&A για την εταιρεία. «Αλλά το πρόβλημα με τον καρκίνο, για μένα, είναι ότι σε σκοτώνει. Οπότε ορίζω την επιτυχία ως μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται επί του παρόντος μετά την εκδήλωση της νόσου, δεδομένου ότι συχνά δεν τον θεραπεύουμε μέχρι να αποκαλυφθεί ως ασθένεια. Αλλά στο μέλλον, πιστεύω ότι η πιθανότητα να αρρωστήσετε από καρκίνο θα είναι κάτι που θα μπορείτε να παρακολουθείτε και να το διατηρείτε υπό έλεγχο. Εάν οι γιατροί μπορέσουν να παρέμβουν νωρίτερα σε γενικές γραμμές για την καταπολέμηση του καρκίνου, πιστεύω ότι θα δούμε αναλογικά χαμηλότερη θνησιμότητα».

Ο Ριντ Τζομπς με τη μητέρα του, Λορίν
Ο Ριντ Τζομπς με τη μητέρα του, Λορίν / Φωτογραφία: AP Photo/Carolyn Kaster

Τον Φεβρουάριο του 2022, το Puck News ανέφερε ότι ο Ριντ σκέφτηκε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας θητείας της.

Ωστόσο, η Emerson Collective διέψευσε αργότερα αυτές τις φήμες, λέγοντας σε μια δήλωση πως: «Ο Ριντ δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο και επικεντρώνεται αποκλειστικά στη δουλειά του εδώ στην Emerson».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά μόνο στο LinkedIn. Αυτή τη στιγμή ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Έριν Σιένα Τζομπς: Η κόρη με αρχιτεκτονικές φιλοδοξίες, που πάλευε να τραβήξει την προσοχή του πατέρα της ως παιδί

Η Έριν -το τρίτο παιδί και η δεύτερη κόρη του Στιβ- γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1995.

Από όλα τα παιδιά του Στιβ Τζομπς, είναι αυτή που προτιμά την ιδιωτικότητα. Δεν δημοσιεύει σχεδόν καθόλου στα social media και γενικά μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Έριν Τζομπς αγκαλιά με έναν νεαρό άνδρα
Η Έριν Τζομπς δεν αγαπά τη δημοσιότητα / Φωτογραφία: Facebook

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει αναφερθεί ότι η 26χρονη σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Tulane. Ο λογαριασμός της στο Facebook – ο οποίος έχει μόνο τέσσερις φωτογραφίες – αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ζει στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Walter Issacson, με τίτλο Steve Jobs, παραδέχτηκε ότι δεν τράβηξε πολλή προσοχή από τον μπαμπά της όταν μεγάλωνε.

«Βάζει τα δυνατά του για να είναι και πατέρας και διευθύνων σύμβουλος της Apple και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Μερικές φορές εύχομαι να είχα περισσότερο την προσοχή του, αλλά ξέρω ότι η δουλειά που κάνει είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι είναι πολύ ωραία, οπότε είμαι καλά. Δεν χρειάζομαι περισσότερη προσοχή», έχει πει.

Ιβ Τζομπς: Το μοντέλο που περπάτησε στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού

Η Ιβ Τζομπς γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1998. Η 23χρονη δραστηριοποιείται στον χώρο του μόντελινγκ από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ενώ περπατούσε στην επίδειξη του Coperni.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει επίσης εμφανιστεί στο παρελθόν στην εορταστική καμπάνια του Glossier, όπου πόζαρε δίπλα στο αστέρι της σειράς Euphoria, Σίντνεϊ Σουίνι.

Πιο πρόσφατα, εθεάθη να παρακολουθεί την επίδειξη γυναικείων ενδυμάτων Louis Vuitton Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022/2023, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Μοιράστηκε την είδηση ότι είχε υπογραφεί στο DNA Model Management μέσω Instagram νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γράφοντας, «Τώρα εκπροσωπούμαι από το @dnamodels», μαζί με μια φωτογραφία της σε στυλ Polaroid.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την εκκολαπτόμενη καριέρα της στο μόντελινγκ, είναι επίσης έμπειρη ιππέας και ονομάστηκε «Ιππέας του Μήνα» στο Show Jumping Hall of Fame, τον Μάρτιο του 2017. Κέρδισε επίσης την πέμπτη θέση μεταξύ των 1.000 καλύτερων αναβατών κάτω των 25 ετών το 2019.

Το 2016, η μητέρα της αγόρασε ένα ράντσο 15 εκατομμυρίων δολαρίων στο Wellington της Φλόριντα, όπου προπονείται συχνά με το άλογό της Chill RZ. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες άλματος επίδειξης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων διοργανώσεων στο Χάμπτονς, στο Λέξινγκτον, στο Κεντάκι, στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ιβ Τζομπς είναι μια διακεκριμένη ιππέας
Η Ιβ Τζομπς είναι μια διακεκριμένη ιππέας / Φωτογραφία: ΑΡ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω πώς να εξισορροπήσω τους φίλους, το σχολείο και την ιππασία, αλλά με τα χρόνια κατάλαβα ότι ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψουν όλα είναι να βάλω προτεραιότητα σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για σένα», είπε σε συνέντευξη της το 2016.

Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της άφησε πίσω του μια μεγάλη περιουσία μετά τον θάνατό του το 2011, η Ιβ (και τα υπόλοιπα παιδιά, εκτός από τη Λίζα) δεν έχει κληρονομήσει ούτε μια δεκάρα, επειδή η μητέρα της όπως προαναφέρθηκε, δήλωσε ότι η οικογένεια δεν πιστεύει στη «συσσώρευση του πλούτου».


Πηγή