Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το μεγάλο όνειρο του Τόνι Σφήνου και οι δύο ειδήσεις για τη δουλειά του

Έχει χαρακτηριστεί ως τυφώνας της λεβάντας και γυναικοκατακτητής. Ο άσος της ρακέτας. Τον συνοδεύει ο χαρακτηρισμός του ιντερνάσιοναλ πλεϊμπόι. Ο κλέφτης της γυναικείας αθωότητας. Λέγεται πως είναι η ηδονή με πόδια. Είναι όμως πράγματι, ή μας κοροϊδεύει; Όταν τον συναντάς από κοντά, πάντως, νιώθεις δύο πράγματα…

Γράφει ο Βίκτωρας Μοντζέλλι

Το πρώτο είναι πως -εντελώς αυθόρμητα- αποζητάς να πάρεις λίγη από τη λάμψη του. Να τον αγγίξεις. Να δεις πως το μουστάκι είναι αληθινό. Το δεύτερο, και σημαντικότερο, είναι πως όσα έχουν ακουστεί για τον Τόνι Σφήνο είναι λίγα. Δεν είναι απλά το φαινόμενο των σίξτις. Είναι το χάπι της αμαρτίας!

Ο πρίγκιπας του πάθους, ο μίστερ Τόνις Σφήνος μίλησε στο newsbeast.gr.

Πούντος; Νάτος. Πούντος; Νάτος. Πούντος; Νάτος…

Η συζήτηση με τον Τόνι πήγε από τα Καλάβρυτα μέχρι την Αμερική και από το Κολωνάκι έως το Bollywood. Έβγαλε δύο ειδήσεις και ένα μεγάλο όνειρο. Ο Σφήνος βρίσκεται σε οργασμό παραγωγικότητας. Ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο αλλά και μία ταινία! Σωστά διαβάσατε. Σφήνος, δε μούβι.

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη ή λίγο πιο μετά. Ιδανική περίοδος καθώς μετά θα φορτώσουν το βαν και θα βγουν στις καθιερωμένες περιοδείες ανά την Ελλάδα. «Θα έχει και διασκευές αλλά και δικά μας τραγούδια. Και στις δύο πλευρές του βινυλίου, γιατί θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο για τους φανατικούς, θα είναι οι Playmates και ο Τόνις», λέει στο newsbeast.gr.

«Ο κόσμος θα καταλάβει πως ο Σφήνος δεν είναι μόνο μια περσόνα που κάνει σόου, είναι ένας τραγουδιστής με δισκογραφία. Τώρα ο πρώτος δίσκος, μετά από δυο-τρία χρόνια, ο δεύτερος, ο τρίτος…», συμπληρώνει.

03– Θα ήθελες δηλαδή μια τέτοια εξέλιξη…

«Ναι, ρέι. Εδώ γράφουμε σενάριο για ταινία. Είμαστε στα σκαριά».

– Βάλε μας λίγο στο κλίμα. Πέταξε μας ένα κοκαλάκι…

«Ψάχνουμε το σωστό σενάριο που θα είναι γραμμένο και ραμμένο για τον Τόνι. Είμαστε στις αρχές του ’70 στην Αμερική. Ο Σφήνος είναι στα ντουζένια του. Εκεί τον πιάνει ο Ντέμης Ρούσσος και ο Τέρι Σαβάλας σε ένα γκρικ κομιούνιτι πάρτι και του λένε: “Τόνι, το 2016 η Ελλάδα έχει πρόβλημα. Πρέπει να πας στο μέλλον…”. Τρώει ένα αβγό και εμφανίζεται στα Μάταλα! Η συνέχεια επί της οθόνης. Όταν είμαστε έτοιμοι, ρέι».

– Για πες μας ρε Τόνι, πώς γεννήθηκε τελικά ο Σφήνος;

«Κάποια στιγμή, ο Αντώνης Σφηνόπουλος έφυγε από τα Καλάβρυτα και πήγε στην ξενιτιά. Έπλυνε ένα σωρό ντάνες πιάτων στην Αμερική. Τα έκανε όλα. Εκεί, στην αρχή, τον φώναζαν Τόνι δε Γκρικ. Κάποια στιγμή, του λέει το αφεντικό έλα να τραγουδήσεις, ρέι. Βγήκε στην πίστα να τραγουδήσει. Άρεσε ο Τόνις δε Γκρικ και το “Σφηνόπουλος” έγινε ο Σφήνος. Τόνις Σφήνος. Ο Αντώνης ήταν από μικρός περίεργο παιδί. Το ένιωθε μέσα του. Χόρευε στα πανηγύρια, έπαιρνε κλαρίνα και έκανε πως τραγουδάει στην πίστα. Ήταν σόουμαν. Όταν το δόθηκε η αφορμή, βγήκε από μέσα του. Εκτοξεύτηκε. Αυτή είναι η ιστορία του Τόνι…»

– Στις αρχές υπήρχε και αρνητική κριτική. Σωστά;

«Ουουουου. Φουλ».

04– Τόνι, με το χέρι στην καρδιά. Πιστεύεις πως αυτοί που τότε σε έκραζαν είναι αυτοί που τρέχουν σήμερα για να κλείσουν τραπέζι;

«Νομίζω πως έχουμε καταφέρει να τους φέρουμε κοντά μας. Αν όχι να τρέξουν να κλείσουν τραπέζι, να έρθουν να μας ακούσουν και να περάσουν ωραία. Και αυτό είναι δικαίωση. Έρχονται και μου λένε: “Τόνι…”. “Πες το”, τους λέω. “Νόμιζα πως είσαι μεγάλος καραγκιόζης αλλά τελικά είσαι μάγκας”. Σας ευχαριστώ ρέι. Αυτή είναι δικαίωση για τον Τόνι. Ήταν δύσκολο όμως. Ακόμη και για τον Τόνι. Τα ρούχα, το στυλ παρέπεμπαν σε κάτι άλλο. “Τι είναι αυτός” ρωτούσαν. “Είναι κιτς; Είναι τρελός;”. Υπήρχε διστακτικότητα και προκατάληψη. Εξάλλου έχουμε συνηθίσει τα παρατράγουδα, ρέι».

– Περισσότερο δύσκολο κοινό οι άντρες, ε;

«Οι άντρες σκέφτονται “καλά ήρθε τώρα αυτός να μας φάει τα τσικάκια. Γιατί τρέχουν όλες εκεί;”».

– Όταν αφήνεσαι στο κοινό σου και κάνεις στη βόλτα σε όλη την πίστα, έχει παρατηρήσει κάποιες ύποπτες ενέργειες από άντρες;

«Από άντρες;»…

05– Ε, ναι. Τα τσικάκια είναι εκδηλωτικά έτσι κι αλλιώς. Η απέναντι όχθη όμως;

«Κοίταξε, υπάρχουν μερικοί επιτήδειοι οι οποίοι προσπαθούν. Τους βλέπω εγώ. Είναι αυτοί που δεν κρατάνε πολύ καλά. Είμαι πρικόσιους όμως, παίρνω μέτρα».

– Η συνεργασία που ονειρεύεσαι να κάνεις περισσότερο από κάθε τι πάνω στη σκηνή;

«Θέλω να κάνουμε ένα ολ σταρ γκέιμ στην Ελλάδα με όσους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής είναι στη ζωή. Να τους φέρει ο Σφήνος και να κάνουμε μια πολύ μεγάλη βραδιά, ένα ριγιούνιον. Είναι ένα πολύ ωραίο ιβέντ, δύσκολο να γίνει, αλλά θα ήθελα πολύ να το κάνω αυτό. Θα ήταν τέλειο. Μια μεγάλη παραγωγή για όλους τους φανς, ρέι».

– Ποιες περιοχές της Ελλάδας αγαπούν περισσότερο Τόνι Σφήνο;

«Σταθμός για εμάς είναι πάντα οι εμφανίσεις μας στα Μάταλα. Στο καλοκαιρινό φεστιβάλ που γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια, έχουμε παίξει πέντε φορές. Στη Χαλκιδική μας αγκαλιάζουν πάντα όποτε πηγαίνουμε, στον Πλαταμώνα, στο Ναύπλιο. Όταν πάμε σε κάποιο νησί, ειδικά για πρώτη φορά. Η Αθήνα είναι η έδρα μας αλλά ο Τόνις Σφήνος πήρε φωτιά και έκανε το μπαμ από τη Θεσσαλονίκη, τη σεζόν 2011-12».

06– Γιατί ο Τόνις πήγε φέτος στο Bollywood;

«Έχουμε κάνει πολλά. Στην Ινδία και το Bollywood δεν είχαμε πάει όμως. Εκτός από τα χρώματα, την ατμόσφαιρα που μας κολλάει μια χαρά, μας δόθηκε η πάσα να βάλουμε μέσα στην ορχήστρα και το μπουζούκι. Θέλω να έχει ο Σφήνος αυτή την ελληνική εικόνα. Έχω πλαν».

08

Σίξτις, σέβεντις, Bollywood, με ή χωρίς μπουζούκι, ο Τόνις Σφήνος μπορεί για τσικάκια του να είναι το χάπι της αμαρτίας, αλλά για όλους είναι ο σόουμαν που τους χαρίζει στιγμές διασκέδασης και σούπερ ανεμελιάς.

Τελικά, συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να τραγουδάει το πρόγραμμά του και να περνάς όμορφα. Αυτός είναι έτσι κι αλλιώς ο σκοπός που πας να τον δεις σε κάποιο μαγαζί ή live…

Πού θα τον δείτε

Tonis Sfinos & The Playmates

  • Facebook page
  • Shake, Λουκιανού 6, Κολωνάκι
  • Από 26/11 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00
  • Τηλέφωνο κρατήσεων 6957500651 και 6936159610
  • Είσοδος 15€ με ποτό – Φιάλη από 140€ /4 άτομα

Πηγή