Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Όταν η Λορίν Μπακόλ «σνόμπαρε» τη Νάταλι Πόρτμαν

Όταν η Λορίν Μπακόλ «σνόμπαρε» τη Νάταλι Πόρτμαν

H 35χρονη σήμερα ηθοποιός αναπολεί τη συνάντηση

Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα εντυπωσιαζόταν από τη Νάταλι Πόρτμαν; Από αυτό το πανέμορφο, πολυτάλαντο πλάσμα που προσγειώθηκε στο Χόλιγουντ στα 12 της χρόνια; Μόνο μια αληθινή, καπριτσιόζα ντίβα θα μπορούσε να «σνομπάρει» τη διάσημη ηθοποιό. Μια ντίβα αντάξια της «μοιραίας» Λορίν Μπακόλ.

Η αποκάλυψη ανήκει στο Harvard alum που έγραψε ότι η Μπακόλ δε εκτιμούσε και τόσο την Πόρτμαν, όταν η πρωταγωνίστρια του «Μαύρου Κύκνου» σκηνοθέτησε τη θρυλική σταρ στην ταινία μικρού μήκους «Eve» (2008).

«Θα είμαι ειλικρινής», έσπευσε να διευκρινίσει η, βραβευμένη με Όσκαρ, Πόρτμαν, μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, «η Μπακόλ ένιωσε, όπως πληροφορήθηκα αργότερα, ότι δυσκολευόμουν πολύ να πω αυτό που ήθελα και δυσκολευόμουν να πείσω πως είμαι το “αφεντικό”».

Στην επόμενη ταινία της, αυτή της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, έμαθε να είναι πιο αποφασιστική. Έμαθε να λέει «θέλω αυτό», «θέλω εκείνο» χωρίς να διστάζει. Ο τίτλος του σκηνοθετικού ντεμπούτου της Πόρτμαν σε ταινία μεγάλου μήκους είναι «Ιστορία αγάπης και σκότους» και βασίζεται στα ιδιαιτέρως ευπώλητα απομνημονεύματα (2002) του συγγραφέα Άμος Οζ.

Στο φιλμ μικρού μήκους «Eve» η Λορίν Μπακόλ, που άφησε εποχή με το αψεγάδιαστο στιλ στο πλευρό του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ήταν αυτή η οποία έδωσε το μεγάλο μάθημα στην Νάταλι Πόρτμαν και συνέβαλε στην «απελευθέρωση» της.

Γι’ αυτό και η 35χρονη σήμερα ηθοποιός και σκηνοθέτης αναπολεί τη διδακτική συνάντηση με την Μπακόλ, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 89 ετών. «Ήμουν μόνο 26 χρονών τότε και μου “τα έψαλλε” και είχε απόλυτο δίκιο. Αλλά ήταν απόλυτα επαγγελματίας, παρά το γεγονός ότι δεν της είχα κάνει καμία εντύπωση. Ήταν εκπληκτική από κάθε άποψη».

Όσο για την ταινία «Ιστορία αγάπης και σκότους»-εξολοκλήρου στην εβραϊκή γλώσσα- σε σκηνοθεσία Πόρτμαν, αναμένεται να βγει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.