Τετάρτη , 22 Ιανουάριος 2020
X-Factor: Στο λεωφορείο μου λένε να πάω πίσω στη χώρα μου και η Ελλάδα είναι μόνο για τους Έλληνες

X-Factor: Στο λεωφορείο μου λένε να πάω πίσω στη χώρα μου και η Ελλάδα είναι μόνο για τους Έλληνες

Στη σκηνή τουX-Factor ανέβηκαν οι AC2 , το συγκρότημα τουΓιώργου Θεοφάνους και συγκίνησαν με το τραγούδι τους.

«Αυτό το τραγούδι που επιλέξαμε είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας» ανέφερε η νεαρή τραγουδίστρια, ενώ το έτερο της μουσικό ήμισυ πρόσθεσε: «Είναι ένα τραγούδι ενάντια στις διακρίσεις και μας συνδέει».

«Το συνδέουμε με τα πράγματα που έχουμε βιώσει ως διαφορετικοί σε αυτή τη χώρα. Εγώ επειδή είμαι σκουρόχρωμη και με σκιστά μάτια, όταν ήμουν μικρή και ήμουν διαφορετική στην τάξη, θυμάμαι να έλεγαν Κινεζάκι ή Unicef… Ήμασταν στην τάξη δύο άτομα από διαφορετική χώρα, έκανα περισσότερη παρέα με αυτό το άτομο και μας έκαναν bullying τα άλλα παιδάκια» εξομολογήθηκε στην κάμερα η κοπέλα του συγκροτήματος και πρόσθεσε: «Ένιωσα χαμένη αφού ήξερα ότι είμαι γεννημένη και μεγάλωσα εδώ, ακούγοντας αυτά, δεν ήξερα που ακριβώς είμαι και που είναι το σπίτι μου».

Ο νεαρός τραγουδιστής ανέφερε πως: «Μέχρι τώρα νομίζω ότι το παλεύω. Για παράδειγμα στο λεωφορείο μου λένε να πάω πίσω στη χώρα μου και η Ελλάδα είναι μόνο για τους Έλληνες. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά έκλαιγα στο δωμάτιο μου αλλά κατάλαβα ότι δεν είμαι Έλληνας και δεν είμαι Φιλιππινέζος, είμαι άνθρωπος απλά».

Το νεαρό συγκρότημα, στο τέλος της εμφάνισής του, πλησίασε η Δέσποινα Βανδή η οποία δεν έκρυψε τη λύπη της για όσα άκουσε να λένε περί bullying.

«Θέλω να σας πω ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για αυτά που άκουσα και θέλω να σταθώ στο εξής. Παιδιά σε φώναζαν Unicef; Όσον αφορά τους ενήλικες, οι οποίοι μπορεί να σου έλεγαν να πας να κάτσεις κάπου αλλού ή να γυρίσεις πίσω στη χώρα σου, για αυτούς το μόνο που μπορεί να αισθανθώ είναι πραγματικά λύπη. Γιατί ουσιαστικά δεν έφτασαν και δεν άγγιξαν βασικές αξίες της ζωής. Όσον αφορά τα παιδιά στεναχωριέμαι γιατί δείχνει μια προεργασία που γίνεται στο σπίτι και δεν τους έχουν εμφυσήσει πιο βασικά πράγματα. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη αξία και αυτό δεν τους έχει μεταφερθεί. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα αισθάνεστε πολύ καλύτερα, είστε εδώ στο X-Factor, σας στηρίζουμε όλοι και σας αγαπάμε πάρα πολύ» ανέφερε η παρουσιάστρια.


Πηγή