Δευτέρα , 2 Μάιος 2022

Ακίνητα: Ψηφιακά, μέσω του myProperty, πλέον δωρεές και γονικές παροχές -Τι αλλάζει από σήμερα | ΕΛΛΑΔΑ

Μια νέα καινοτόμα εφαρμογή που αφορά τις δωρεές ακινήτων αι γονικές παροχές θέτει από σήμερα σε λειτουργία η ΑΑΔΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα, για δυο ακόμα συναλλαγές με την ΑΑΔΕ, δεν θα απατείται η επίσκεψη στην οικεία ΔΟΥ. Από τις 13 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών υποβάλλονται μέσω του myProperty.
 
Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.

Υποχρεωτικά ψηφιακά από τις 20 Δεκεμβρίου

Μάλιστα, από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά. Σε ό,τι αφορά δηλώσεις, που έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ σε έντυπη μορφή, εξακολουθούν να ισχύουν και διεκπεραιώνονται κανονικά, εκτός αν οι συμβαλλόμενοι τις ανακαλέσουν.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι εάν διαβάσετε τις «Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις» σχετικά με το myProperty και δεν σας βοήθησαν, μπορείτε να καλέσετε στον κεντρικό τηλεφωνικό αριθμό +30 213 162 1000 του Κ.Ε.Φ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) της ΑΑΔΕ και από το σχετικό μενού να επιλέξετε (1) Υπηρεσίες myAADE και εν συνεχεία το (2) myProperty.


Πηγή