Κυριακή , 25 Αύγουστος 2019
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

«Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι «Ï€ÎµÏ„ÏƒÎ¿ÎºÎ¿Î¼Î¼Î­Î½Î¿Î¹» από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ), δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς «ÎºÎ¿Î¼Î¼Î­Î½Î¿Ï…Ï‚ και ραμμένους» στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών αλλά και στυγνές «ÎµÏÎ³Î±ÏƒÎ¹Î±ÎºÎ­Ï‚ γαλέρες». Αποτελούν επίσης οργανισμούς υπό συνεχή «Î´Î¹Î±Î¼ÏŒÏÏ†Ï‰ÏƒÎ·», λειτουργώντας ουσιαστικά σαν «Ï€Î¹Î»ÏŒÏ„Î¿Î¹» για την εφαρμογή των νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων» αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού στις 11:00 στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Σταδίου.

Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις προσωπικού αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή