Κυριακή , 15 Δεκέμβριος 2019
Αστυνομικός λιθοβολεί απροστάτευτο μαρσιποφόρο ζώο και... καμαρώνει

Αστυνομικός λιθοβολεί απροστάτευτο μαρσιποφόρο ζώο και… καμαρώνει

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία, με τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, να λιθοβολεί ένα μαρσιποφόρο ζώο της χώρας, έναν φασκωλόμυ.

Το οπτικοακουστικό υλικό προβλήθηκε αρχικά στο Facebook και δείχνει έναν άνδρα χωρίς μπλούζα να πετάει με μεγάλη δύναμη πέτρες στο ανυπεράσπιστο ζώο, το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τη μανία του. Μάλιστα, το άτομο που βιντεοσκοπεί το σκηνικό, ακούγεται να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει το… έργο του.

Ο επίτροπος της Αστυνομίας, Γκραντ Στίβενς, δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές ήταν «απολύτως αποτρόπαιες», ενώ επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ήταν αστυνομικός. «Θέλω να καθησυχάσω όλους ότι οι ενέργειες στο βίντεο δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τις συμπεριφορές που περιμένω από τους υπαλλήλους μου», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «εάν υπάρχουν κάποια ζητήματα εμπιστοσύνης, θα διερευνηθούν και θα εξεταστούν όπως και για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο».

Η Μπριτζίτ Στίβενς, από τον Οργανισμό Ευαισθητοποίησης για τον Φασκωλόμυ, τόνισε ότι το βίντεο στάλθηκε από ανθρώπους που ζήτησαν να ληφθεί άμεσα δράση. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε, είναι κοινή πρακτική από τον κόσμο της περιοχής, στη Νότια Αυστραλία, τέτοιου είδους περιστατικά.

Παρόλα αυτά, τόνισε μέσω του 7news.com.au ότι «δεν έχω λόγια. Μου έχουν στείλει κατά καιρούς διάφορα πράγματα που δεν τα χωράει ο νους μου, αλλά ποτέ κάτι τέτοιο. Είμαι συντετριμμένη, γνωρίζοντας πόσο ευαίσθητα είναι αυτά τα ζώα».

Ο φασκωλόμυς (ή στα αγγλικά wombat) είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία. Έχει κοντά πόδια, μήκους περίπου 1 μέτρο και κοντόχοντρη ουρά.

Υπάρχουν τρία είδη και όλα είναι μέλη της οικογένειας βομβατόμορφα. Είναι ευπροσάρμοστα και βρίσκονται σε δασώδεις, ορεινές και θαμνώδεις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης της Τασμανίας, καθώς και σε ένα απομονωμένο κομμάτι γης περίπου 740 στρεμμάτων στο εθνικό πάρκο του δάσους Επινγκ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή