Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλοδεχτεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια

Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια», τόνισε από το Βερολίνο ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, που πραγματοποίησε δηλώσεις προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα πιστεύει ότι οι δύο χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης «έχουν πολλά να προσφέρουν» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή