Παρασκευή , 24 Σεπτέμβριος 2021

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες στο Λονδίνο

Δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες στους τραυματίες των επιθέσεων στο Λονδίνο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξη Γεωργιάδη, που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις επίσημες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιάρντ, ο οποίος τόνισε ότι οι Αρχές προκρίνουν το σενάριο της τρομοκρατίας καθώς φαίνεται πως ο δράστης υποκινήθηκε από ισλαμικά κίνητρα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο είπε ότι, παρά το χτύπημα, δεν άλλαξε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, παρέμεινε στο πορτοκαλί.

Σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας είπε ότι υπάρχει ησυχία «όλοι προσπαθούν να παρακινήσουν τον κόσμο να γυρίσει στην καθημερινότητα και με παραίνεση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση και με ένοπλους άνδρες των Αρχών, σε σημεία που να είναι ορατή, ώστε να υπάρξει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες

Σχετικά με το πως ο Τύπος αντιμετωπίζει την επίθεση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τόσο οι πολίτες όσο και οι δημοσιογράφοι δεν είναι επικριτικοί απέναντι στην κυβέρνηση. Υπάρχουν πρωτόκολλα και γρήγορες αντιδράσεις. Η ταχύτητα που φυγαδεύτηκε η Μέι, το πόσο γρήγορα έφτασαν τα ασθενοφόρα και η αστυνομία, δείχνουν στον κόσμο ότι όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση».

Επεσήμανε δε, πως πάνω από 500 έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι αρκετές επιθέσεις αποφεύχθηκαν το 2013, ενώ στην ειδική γραμμή με την οποία επικοινωνούν οι πολίτες, εάν αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις μόνο πέρυσι δέχτηκε 22.000 τηλεφωνήματα.


Πηγή