Τρίτη , 28 Μάρτιος 2023

Εύα Καϊλή: «Έδωσα εντολή στον πατέρα μου να κρύψει τα χρήματα» – Τι λέει το ένταλμα σύλληψης, ποια είναι η «Ολλανδέζα»

Το ένταλμα σύλληψης, της Εύας Καϊλή, αποκαλύπτει τι αναφέρουν οι Βελγικές Αρχές για την εμπλοκή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού στην υπόθεση Qataragate.

Οι εισαγγελικές αρχές σε Βέλγιο και Ιταλία, όπου συγκεντρώνονται ώς τώρα τα περισσότερα στοιχεία της σοκαριστικής υπόθεσης χρηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γνωστής ως Qatargate, εργάζονται πυρετωδώς για να δουν πόσο μακριά φτάνει το σκάνδαλο.

Το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή, με ημερομηνία έκδοσης την 9η Δεκεμβρίου του 2022 που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός του ΣΚΑΪ, αποκαλύπτει ότι οι αρχές ανέφεραν την ύπαρξη του δικτύου με εγκέφαλο τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Η Καϊλή παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Σε ένα σημείο στο σχετικό έγγραφο, αναφέρεται η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση. Σύμφωνα με το έγγραφο, η κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα καθώς και ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο Παντσέρι με τον σύντροφό της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες, γεγονός που η ίδια δικαιολογούσε εξαιτίας της πρότερης επαγγελματικής συνεργασίας των δύο.

Αναφέρεται επίσης ότι η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι είχαν περάσει από το διαμέρισμά της βαλίτσες για το περιεχόμενο των οποίων δεν γνώριζε ενώ δήλωσε άγνοια ως προς την εμπλοκή του συντρόφου της στο δίκτυο Παντσέρι.

Εντολές Παντσέρι σε Καϊλή μέσω Τζόρτζι

Από την έρευνα, όπως αναφέρει το έγγραφο που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές έμμεσα από τον Παντσέρι στην Καϊλή, μέσω του Τζόρτζι ενώ στο ρεπορτάζ γίνεται και αναφορά στον διεθνή Τύπο για μια επαφή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού με κάποια «Ολλανδέζα» που δεν κατονομάζεται αλλά πιθανότατα να είναι Ολλανδή ευρωβουλευτής που μιλούσε αρνητικά για το Κατάρ και ο Παντσέρι – μέσω του Τζιόρτζι – ζητούσε από την Καϊλή να κόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί της.


Πηγή