Κυριακή , 19 Μάιος 2024
Η πρόσκληση του ΕΟΔΥ για δίκτυο κατ

Η περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις δημόσιες δομές υγείας με 110 εκατ. ευρώ – Newsbeast

Σε αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προχωρά η περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δομές του υπουργείου Υγείας με το ποσό των 110.000.000 ευρώ για ενίσχυση του επικουρικού προσωπικού στον υγειονομικό τομέα, αλλά και τη διασφάλιση της αυξημένης πρόληψης σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, καλεί τους φορείς του υπουργείου να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), για την ενίσχυσή τους με επικουρικό προσωπικό για αλλά και για την ανίχνευση κρουσμάτων σε χώρους μεταναστών και προσφύγων.

«Με την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα Υγείας, η Περιφέρεια διασφαλίζει ότι όλοι οι φορείς θα είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για ένα πιθανό νέο κύμα της επιδημίας», τονίζει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημόσιες δομές Υγείας στάθηκαν στο ύψος τους στην κρίσης του κορονοϊού και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας για την επόμενη μάχη».

Για τον λόγο αυτό προσθέτει: «Μένουμε ασφαλείς, στο πλευρό των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την τεράστια παγκόσμια πρόκληση άμεσα και αποτελεσματικά».

Στόχος της παρέμβασης, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής, είναι: Η λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος Υγείας. Η άμεση λειτουργική αναδιάταξη μονάδων και κλινικών για να ενισχυθούν οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Η διαλογή και έγκαιρη ανίχνευση – διαχείριση των κρουσμάτων. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα

Ακόμη, η παρέμβαση ενισχύει τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας σε περιοχές συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων για την παροχή των πρώτων υγειονομικών υπηρεσιών κατά την εμφάνιση κρουσμάτων εντός των καταυλισμών.


Πηγή