Δευτέρα , 4 Μάρτιος 2024

Νέοι διάλογοι των αστυνομικών με τις πλαστές ταυτότητες: Τα έγγραφα από την Αράχωβα, το βιβλιαράκι και το μπλε | ΕΛΛΑΔΑ

Νέοι διάλογοι έρχονται στο φως από το τεράστιο κύκλωμα των αστυνομικών που εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια.

Τα νέα ντοκουμέντα από τις παράνομες ελληνοποιήσεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.

Ο διάλογος με μία… επείγουσα παραγγελία

-Έλα ….

Τελικά λέει το ένα θέλει επείγον φωτογραφία γιατί στο σπίτι, λέει βάζουνε καρτέλας και διαβάζουν ξέρεις. Μπορείς να κάνεις τουλάχιστον ένα γρήγορα; Πάρ’ το τώρα

-Το μικρό εντάξει; Τώρα έρχομαι.Έλα πάρ’ το τώρα.

-Ναι έρχομαι έρχομαι γεια.

Η γυναίκα από τη Γεωργία

Σε άλλο διάλογο καταγράφεται η συνομιλία μεταξύ μίας γυναίκας αστυνομικούς και μίας μάρτυρας ταυτοπροσωπίας για έκδοση ταυτότητας για μία γυναίκα από τη Γεωργία από το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας.

Ε, αυτά δεν θέλω όμως να μπλέξω … με τίποτα. Πρέπει να κάνουμε κάτι, κάποιο χαρτί να υπογράψω γιατί δεν θέλω καθόλου να μπλέξω. Ειλικρινά σου λέω.

Ναι. Ε τέλος πάντων εντάξει καλά θα το κοιτάξω ρε παιδάκι μου απλώς, εγώ είπα τον Διοικητή, λέω την έβαλα την κοπέλα λέω σαν γνωστή φίλη μου, αλλά χωρίς λέω να έρθει, δεν του είπα ότι ήρθες. Αυτό στο είπα από την πρώτη φορά. Ότι δεν τους είπα ότι έχεις έρθει στο τμήμα, εκεί για να βάλεις υπογραφή.

Έπρεπε τουλάχιστον να με πάρεις τηλέφωνο να με ενημερώσεις χωρίς. Δηλαδή τώρα να μου ήρθε μπαμ αυτό και δεν μου αρέσει καθόλου κατάλαβες;

Το ξέρω, το ξέρω. Μα δεν το περίμενα ρε …. Να σου, ναι να σου πω κάτι. Έχει τύχει ας πούμε και άλλοι από την Αράχωβα, που δεν έχουν φέρει μάρτυρα και λέω να βάλουμε κάποιον γνωστό. Και τους έχω βάλει. Εντάξει, δεν έχει τύχει τώρα, στράβωσε από εκεί που δεν το περιμένεις να σου πω την αλήθεια.

«Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, από την έρευνα της Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι πλήθος των δελτίων ταυτότητας που εκδόθηκαν από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και αναφέρονται στην παρούσα, χρησιμοποιήθηκαν είτε από τους κατόχους αυτών είτε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για την έκδοση Αριθμών Φορολογικού Μητρώου, την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης ακόμη και την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελληνική Επικράτεια αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.Η ακριβής αντιστοίχιση των παρανόμως εκδοθέντων δελτίων ταυτότητας με τους μετέπειτα εκδοθέντες Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου και την εκάστοτε έναρξη επιχειρήσεων, καταγράφεται αναλυτικά στην από 29-11-2021 Έκθεση Ανάλυσης Περιπτώσεων Έκδοσης Δελτίων Ταυτότητας που συνυποβάλλεται.», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων το οποίο δημοσιεύει το iefimerida.gr.

Αποκλειστικό: Οι επιστολές του αγνώστου Α.Π. που «έκαψαν» το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Σε αυτό το χρηματοκιβώτιο έκρυβε τα 320.000 ευρώ ο αξιωματικός [εικόνες]

Το «μπλε» και το «βιβλιαράκι»

Είναι χαρακτηριστικά τα σημεία της δικογραφίας όπου περιγράφεται ο τρόπος πληρωμής αλλά και οι κωδικές ονομασίες «μπλε» και «βιβλιαράκι» που αναφέρονταν στις ταυτότητες και στα διαβατήρια.

«Η εγκληματική οργάνωση που περιγράφεται στην παρούσα, μέσω της μακροχρόνιας δράσης που είχε αναπτύξει, τουλάχιστον από το 2013 και την αδιάκοπη λειτουργία της, πέραν των σοβαρών επιπτώσεων που είχε επιφέρει στη Δημόσια Ασφάλεια της Χώρας, αποκόμισε κέρδη τα οποία υπολογίζονται σε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ #5.000.000,00€#. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό προέκυψε, είτε από αναφορές των ίδιων των μελών της οργάνωσης σε μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, είτε από τις περιγραφές ατόμων που απευθύνθηκαν ως «πελάτες» της οργάνωσης. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του διευθυντή αυτής, όπου σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες αναφέρει ότι θέλει τριάντα χιλιάδες ευρώ #30.000€#, καθώς είκοσι πέντε #25.000€# χιλιάδες δεν του αρκούν, ενώ σε άλλη επικοινωνία αναφέρει ότι με ένα «τριαντάρι» μπορεί κάποιος να προμηθευτεί «μπλε» και «βιβλιαράκι».», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα.

«Από το σύνολο της συνομιλίας προκύπτει δίχως αμφιβολία ότι ως «μπλε» αναφέρεται η ταυτότητα και ως «βιβλιαράκι» το διαβατήριο. Αναφορά στο χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για να προμηθευτούν ελληνικά έγγραφα γίνεται και από δύο «πελάτες», ειδικότερα ο ένας ανέφερε ότι για ταυτότητα και διαβατήριο του ζήτησαν 35.000 ευρώ, ενώ ο άλλος ότι έδωσε 50.000 ευρώ.», υπογράμμισαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί στη δικογραφία 90 σελίδων.

Σημειώνεται πως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όμως δεν αρνήθηκαν ότι γνώριζαν ο ένας τον άλλον και μάλιστα ένας εκ των κατηγορουμένων ανέφερε ότι είχε μεταβεί συνολικά δύο φορές στο τμήμα ασφαλείας Ασπροπύργου προκειμένου να μάθει από τον διοικητή του τμήματος νεότερα που θα προκύψει σχετικά με την εξαφάνιση της αδερφής του που είχε λάβει χώρα στο παρελθόν.


Πηγή