Κυριακή , 14 Απρίλιος 2024

Νοτοπούλου: Oι ξενοδόχοι εκπέμπουν SOS και η κυβέρνηση «αγνοείται» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ξενοδόχοι εκπέμπουν SOS, η κυβέρνηση όμως «αγνοείται», αναφέρει σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η μαγική εικόνα που για ακόμη μια φορά επιχειρεί να καλλιεργήσει ο κ. Κικίλιας στον τουρισμό, την ώρα που οι ξενοδόχοι εκπέμπουν SOS, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και με τα προβλήματα των ανθρώπων, αναφέρει η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι τρεις προκλήσεις για τον τουρισμό το 2022 -Στόχος να ξεκινήσει η σεζόν νωρίτερα, αν το επιτρέψει η πανδημία

Στόχος η ανάδειξη της Ελλάδας σε προορισμό προσβάσιμου τουρισμού -Το στοίχημα για ΑμεΑ

«Οι επαγγελματίες του κλάδου μετρούν πληγές εδώ και δύο χρόνια και η αυξημένη κινητικότητα των εορτών σε συγκεκριμένους προορισμούς δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά ούτε τους δύσκολους μήνες που έρχονται με την επέλαση της Ομικρον και το κύμα ακυρώσεων.

Σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας και υπονόμευσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του τουρισμού, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά τους γυρνάει την πλάτη. Επιτέλους! Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και η κυβέρνηση οφείλει να δει την πραγματικότητα και να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τον κλάδο».


Πηγή