Κυριακή , 24 Ιανουάριος 2021

Οικονόμου: Η κυβέρνηση με την πολιτική της υποβαθμίζει την δημόσια υγεία

Οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την περιοδεία του στην Κρήτη, με την συνοδεία στελεχών του κόμματος, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε υγειονομικές μονάδες και επαφές με φορείς της υγείας.

Η δράση της ΝΔ «Μήνας Υγείας», που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ξεκίνησε από το νησί, με τον κ. Οικονόμου να αναφέρει πως η κυβέρνηση με την πολιτική της υποβαθμίζει την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία, τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο κ. Οικονόμου είχε συναντήσεις με φορείς της Υγείας σε δομές υγείας του Ν. Ηρακλείου, επισκέφτηκε τα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο και συναντήθηκε με φορείς του Τομέα Υγείας, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, η Ένωση Νοσηλευτών, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, κα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Οικονόμου, οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία. «Αυτός ο αγώνας εκτιμάται από τη ΝΔ, τον τιμούμε και τους στηρίζουμε σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν» είπε.

«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της υποβαθμίζει την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα για την πρωτοβάθμια υγεία» ανέφερε και χαρακτήρισε ως τραγελαφικές τις αποφάσεις που, όπως είπε, πήρε την τελευταία στιγμή, για τα περιβόητα ΤΟΜΥ, κάνοντας λόγο «για κρατικίστικες δομές και για ευκαιρία ψηφοθηρίας κομματικού στρατού και τίποτα άλλο».

Ακόμη επεσήμανε, ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές αυτές οι επιδόσεις της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως η ΝΔ έχει την δική της πρόταση για την υγεία, την οποία θα καταθέσει στις 9 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση, στην Αθήνα.

Επίσης ανέφερε, ότι κατά την αποψινή εκδήλωση που προγραμματίζεται στο Ηράκλειο παρουσία του γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη, θα κατατεθούν κάποια κεφάλαια από το πρόγραμμα.

«Η ΝΔ στέλνει το μήνυμα πως η υγεία είναι πολύ υψηλά στην ιεράρχηση του προγράμματος της, αλλά και στην αντιπολιτευτική της δραστηριότητα» σημείωσε και χαρακτήρισε ως αποτυχημένη πολιτική, αυτή των κ. Ξανθού και Πολάκη.

 


Πηγή