Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023

Ουκρανία: Στην εμπόλεμη ζώνη ο Ζελένσκι, αιφνίδια επίσκεψη στο Μπαχμούτ -«Ήρθα να επιβραβεύσω τους ήρωές μας»

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου βρέθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ουκρανό πρόεδρο να πραγματοποιεί επίσκεψη στην πολιορκούμενη πόλη του Μπαχμούτ στα ανατολικά της χώρας, στο πλαίσιο ευρύτερου ταξιδιού που πραγματοποιούσε στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του, ο Ζελένσκι «άκουσε αναφορές για την επιχειρησιακή κατάσταση και για την πορεία των εχθροπραξιών στο μέτωπο», συνομίλησε με τους στρατιώτες και τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου απέναντι στη Ρωσία.

Επίσκεψη στο Μπαχμούτ πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι/ Twitter
Επίσκεψη στο Μπαχμούτ πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι/ Twitter

Παράλληλα, ο Ζελένσκι απένειμε κρατικά βραβεία στους στρατιωτικούς για τη συνεισφορά τους στην προστασία της Ουκρανίας.

Ζελένσκι: Βρίσκομαι εδώ για να σας ευχαριστήσω και να σας σφίξω το χέρι

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα ανατολικά της χώρας μας, στο Ντονμπάς, και να επιβραβεύσω τους ήρωές μας, να σας ευχαριστήσω, να σας σφίξω το χέρι. Σας ευχαριστώ που προστατεύετε το κράτος, την κυριαρχία, τα ανατολικά της Ουκρανίας», ήταν το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου.

«Το Μπαχμούτ αντέχει»

Το «παρόν» στη συνάντηση έδωσε και ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας, όπως ανέφερε μέσω μηνύματος στο Twitter, σημειώνοντας πως «ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι εκεί, δίπλα στους ηρωικούς πολεμιστές μας», ενώ πρόσθεσε πως το Μπαχμούτ «αντέχει».

Υπενθυμίζεται πως το Μπαχμούτ τελεί υπό πολιορκία, με τις μάχες εκεί να είναι σφοδρές, ενώ προ ημερών, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως η πόλη είναι ουσιαστικά χωρισμένη στα δύο, με τους Ουκρανούς να ελέγχουν το δυτικό της τμήμα και τους Ρώσους (με προμετωπίδα την μισθοφορική οργάνωση Wagner) το ανατολικό.


Πηγή