Πέμπτη , 9 Απρίλιος 2020

Παρασκεύοπουλος: Δεν έχω παρέμβει στη Δικαιοσύνη

Απέρριψε τις κατηγορίες περί χειραγώγησης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύοπουλος. Σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 και σε σχετική ερώτηση για τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη ανέφερε:

«Πυρά δέχεται, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν απολύτως δικαστή, δεν έχω κάνει τίποτα που θα μπορούσε να επηρεάσει το δικαστήριο.

Προσωπικά για το θέμα της συνταγματικότητας επιχειρηματολόγησα αναλυτικά στη Βουλή, έχω τον επιστημονικό πειρασμό και πάλι να αναφερθώ με επιχειρήματα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, δεν το κάνω. Διαβάζω πράγματα που διαφωνώ, αλλά δεν μιλώ ακριβώς επειδή δεν θέλω ούτε στο ελάχιστο να επηρεάσω τη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν την επηρέασα με κανένα τρόπο όχι μόνο φανερό, ούτε καν υπόγειο με καμία επαφή», τόνισε ο κ. Παρασκεύοπουλος.

Με αφορμή την παραγγελία πειθαρχικής εξέτασης για το θέμα των e-mail του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε ότι δε θα μπορούσε να τη ζητήσει ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα, καθώς το σχετικό υλικό ήταν παράνομα αποκτηθέν.

«Η αρχική πηγή ήταν αναμφίβολα αυτή, αλλά όταν ήταν αποκλειστικά αυτό το κείμενο που μπορούσε να αποτελέσει βάση μίας παρέμβασης, εγώ δεν είχα δυνατότητα να παρέμβω. Μετά τη γενίκευση των τοποθετήσεων απέναντι στο θέμα αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι μπορούσε να είχε συμβεί. Πρόσεξα δε το εξής, πρώτον η δική μου παραγγελία να είναι εμπιστευτική και πραγματικά δεν ευθύνομαι για τις διαρροές που επακολούθησαν -τις φοβόμουν αλλά πραγματικά ευχόμουν να μην υπάρξουν- και κατά δεύτερο, η δική μου παραγγελία να μην αναφέρεται στην ιδιωτική ζωή», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το θέμα είναι περίπου χαοτικό, δεν ξέρω αν βοήθησε ή έβλαψε πολιτικά την κυβέρνηση αυτή η παρέμβαση. Ο λόγος, για τον οποίο την επιχείρησα ήταν ότι πίστευα ότι κατά νόμον πλέον, εφόσον είχα τη δυνατότητα από τις πολλές πηγές με τις οποίες είχε γίνει το γεγονός γνωστό, όφειλα να την κάνω», τόνισε ο κ. Παρασκεύοπουλος.


Πηγή