Σάββατο , 18 Μάρτιος 2023

Πολιτικός δάγκωσε ωμό ψάρι σε συνέντευξη Τύπου για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος λόγω κορονοϊού


Ένας πολιτικός στη Σρι Λάνκα χρησιμοποίησε έναν αρκετά ανορθόδοξο τρόπο ώστε να πειστούν οι συμπολίτες του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κολλήσουν κορονοϊό από την κατανάλωση των τοπικών ψαριών. Σύμφωνα με άρθρο του Reuters, ο πρώην υπουργός Αλιείας Ντίλιπ Γουεντααράτσι δάγκωσε ένα ωμό ψάρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο εχθές.

Στόχος της δραστικής κίνησης ήταν να ενθαρρύνει τις πωλήσεις ψαριών που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα το τελευταίο διάστημα.

«Οι συμπολίτες μας που εργάζονται στον χώρο της αλιείας δεν μπορούν να πουλήσουν τα ψάρια τους γιατί ο κόσμος δεν τα τρώει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης, που μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Αλιείας.

Κρατώντας στο χέρι του ένα ψάρι, ο Γουεντααράτσι διαβεβαιώνει τους πολίτες της χώρας ότι η κατανάλωσή του είναι απολύτως ασφαλής και μάλιστα τρώει μια μπουκιά για να το αποδείξει.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η «βουτιά» στις πωλήσεις ψαριών στη Σρι Λάνκα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εντοπισμό μεγάλης εστίας κρουσμάτων στην Κεντρική Ψαραγορά που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας τον περασμένο μήνα.

Το ξέσπασμα στην κεντρική αγορά οδήγησε σε χιλιάδες μολύνσεις που εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα.  Δεκάδες χιλιάδες τόνοι ψαριών έχουν παραμείνει απούλητα μετά το αναγκαστικό «λουκέτο» στην αγορά, ενώ και οι τιμές γι’ αυτό το βασικό είδος της τοπικής διατροφής έχουν κατρακυλήσει.


Πηγή