Δευτέρα , 13 Μάρτιος 2023

Χαρδαλιάς: Η εντολή Μητσοτάκη είναι να μεταμορφώσουμε την αμυντική βιομηχανία σε ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας

«Η εντολή που έχουμε λάβει από τον πρωθυπουργό είναι ξεκάθαρη.
Πάρτε δραστικά μέτρα για να μεταμορφώσετε μια προβληματική αμυντική βιομηχανία σε ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής άμυνας» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε το παρόν στη συνάντηση που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό την παρουσίαση σε 20 Ακόλουθους Άμυνας και μέλη διπλωματικών αποστολών ξένων κρατών στην Ελλάδα του πλαισίου της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας», που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2023.

Χαρδαλιάς: Η εθνική αμυντική βιομηχανία αποτελεί ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων

«Η εθνική αμυντική βιομηχανία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων και, συνεπώς, λειτουργεί ως καταλύτης για την επίτευξη στρατηγικής αυτονομίας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Και όχι μόνο αυτό. Μια στιβαρή αμυντική βιομηχανία συνεισφέρει στην ανάπτυξη της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός κλίματος αισιοδοξίας σε εθνικό επίπεδο».

Χαρδαλιάς: Ευγνωμοσύνη για τους εφέδρους Ενόπλων Δυνάμεων -Προσβλέπουμε στην υποστήριξή σας και για το μέλλον

Χαρδαλιάς για Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας στις Ένοπλες Δυνάμεις -Τι ισχύει

Σημείωσε ότι «οι ελληνικές αμυντικές εταιρίες τώρα συμμετέχουν σε πολλά καινοτόμα έργα έρευνας και ανάπτυξης, αυτόνομα ή στο πλαίσιο κοινοπραξιών».

Όπως είπε, έχει αυξηθεί «σημαντικά η εξωστρέφειά τους. Οι ελληνικές εταιρίες παρουσιάζουν πλέον σε συστηματική βάση τα προϊόντα τους σε ορισμένες από τις σημαντικότερες εκθέσεις αμυντικού υλικού παγκοσμίως».

Χαρδαλιάς: Η έκθεση DEFEA θα είναι πιο επιτυχημένη σε σχέση με το 2021

Για την έκθεση DEFEA, ανέφερε ότι το 2021, η διοργάνωση «ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, όπως αποδεικνύεται από τη συμμετοχή 315 κορυφαίων αμυντικών εταιριών από 22 χώρες και την παρουσία ενός παγκόσμιου ακροατηρίου με 45 επίσημες εθνικές αντιπροσωπείες, σε ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο».

«Φέτος», συνέχισε, «στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε εκθέτες από περισσότερες από 25 χώρες, καθώς και εθνικές αντιπροσωπείες από περισσότερες από 55 χώρες, μαζί με εκατοντάδες εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αμυντικής κοινότητας, ηγέτες του βιομηχανικού τομέα και πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους».

Η DEFEA τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA AE.


Πηγή