Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ένωση Κεντρώων: Ο Ερντογάν να σταματήσει να παριστάνει τον νταή της γειτονιάς

«Οι τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και να μην τορπιλίζει με τις ομιλίες του τις σχέσεις της Τουρκίας με όλες τις γειτονικές χώρες», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωση της.

Ενώ στη συνέχεια αναφέρεται: «Να σταματήσει λοιπόν να παριστάνει “τον νταή της γειτονιάς” που κάνει bullying στους γύρω του. Αν όντως ονειρεύεται αναθεωρητισμούς και οθωμανικές αυτοκρατορίες σε βάρος της χώρας μας, είναι βαθιά νυκτωμένος. Να ξέρει ότι κάθε πρόκληση αποβαίνει εις βάρος του και σε βάρος της ίδιας της Τουρκίας.

Όσο για την κυβέρνηση και ιδίως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οφείλει να ενημερώνεται και να αντιδρά εγκαίρως. Την καλούμε λοιπόν να μην έχει αντανακλαστικά Ρανταπλάν για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα». ​

Σχετικά με τις δηλώσεις του Έντι Ράμα, η Ένωση Κεντρώων, αναφέρει ότι: «Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με τη συνέντευξή του στο Σκάι φαίνεται ότι εζήλωσεν δόξαν Ερντογάν και τον ακολουθεί στην αδιέξοδη τακτική του αναθεωρητισμού.

Αν πραγματικά επιθυμεί να καταστεί η χώρα του μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα του ελληνισμού της Βορείας Ηπείρου και να μην δημιουργεί ανύπαρκτα ζητήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις όπως το λεγόμενο Τσάμικο.

Τον καλούμε επίσης άμεσα να συμφωνήσει στη δημιουργία των νεκροταφείων για την ταφή των οστών των ηρώων του 40. Ως διανοούμενος που είναι σίγουρα θα έχει διαβάσει την Αντιγόνη και θα γνωρίζει ότι το να μένουν οι νεκροί άταφοι χωρίς τις πρέπουσες τιμές αποτελεί την έσχατη ύβρι.

Είναι λάθος η εξωτερική πολιτική κάθε χώρας να χαράσσεται με κριτήρια πολιτικής εκμετάλλευσης».


Πηγή