Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ανδρουλάκης: Κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος του λαού το 1,1 δισ. για ακρίβεια

«Παίρνουμε μέτρα καθυστερημένα και η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα τόσους μήνες και έρχεται σήμερα πήρε μέτρα 1,1 δισ.» δήλωσε o Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η ενεργειακή κρίση προϋπήρχε του πολέμου και ο πόλεμος επιδεινώνει τα προβλήματα

«Σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν πάρει τα λιγότερα, είναι μέτρα που δεν μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά τους αδύναμους και τα ελληνικά νοικοκυριά», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είχε λεφτόδεντρο ο πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο με την πανδημία που επαίρετο ότι έκανε δημοσιονομική επέκταση 43 δις την τέταρτη παγκοσμίως και μετά από ένα χρόνο χάθηκε;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης τι κάνει; Κατά το δοκούν τη μια ξεραίνεται το λεφτόδεντρο, την άλλη ξανά…», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πακέτο στήριξης ύψους 1,1 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για κερδοσκοπία του κράτους εις βάρος ελληνικού λαού λόγω του πληθωρισμού. «Δεν έχει σχέση με την επενδυτική βαθμίδα» πρόσθεσε.

«Αν υπολογίσετε τα έσοδα από το ΦΠΑ και τους υπόλοιπους φόρους που αυξήθηκαν λόγω του πληθωρισμού, είναι πάνω από ένα δις μόνο για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου».

Αναδρομική επιδότηση ρεύματος σε επιχειρήσεις: Θα καλυφθεί το 80% της αύξησης -Αναλυτικά ποιους αφορά

Μέτρα για την ακρίβεια: Αυτές είναι οι νέες παρεμβάσεις στήριξης για τους αγρότες

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε 4 νέα μέτρα, συνολικού κόστους 1,1 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση νοικοκυριών (κυρίως της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων) και επιχειρήσεων από την ακρίβεια. Εάν σε αυτά προστεθούν, όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα που ήδη συζητούνται στη Βουλή (μείωση ΕΝΦΙΑ, επιδότηση αγροτικού καυσίμου, λιπάσματα κ.ά.), το κόστος ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Διπλάσια επιδότηση για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις επιχειρήσεις, επιπλέον ενίσχυση για μικρές επιχειρήσεις και αρτοποιεία και αύξηση 80% της κρατικής ενίσχυσης για τα νοικοκυριά ανακοίνωσε για τον Απρίλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά την παρουσίαση των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων.


Πηγή