Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών -Ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης [βίντεο]

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν φοιτητές, αυτή την ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης (24/5), έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, μέλη φοιτητικών συλλόγων ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης του ΑΠΘ.

«Πρυτάνεις, υπουργείο ακούστε το καλά, συμβούλιο διοίκησης ποτέ και πουθενά», αναφέρουν σε σύνθημά τους.

«Το νέο μοντέλο διοίκησης έρχεται να θωρακίσει περαιτέρω την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ, να επιταχύνει τη μετατροπή των πτυχίων σε πιστοποιητικά χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση, να γενικεύσει τα δίδακτρα, να κατηγοριοποιήσει τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, να συρρικνώσει τη φοιτητική μέριμνα. Έρχεται να ενισχύσει τις σχέσεις αδιαφάνειας, που αναπτύσσονται στο έδαφος της επιχειρηματικής λειτουργίας, της διαπλοκής με εταιρίες, της διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ στους «αμαρτωλούς» ΕΛΚΕ. Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρείες θα έχουν τους “ανθρώπους” τους να διοικούν άμεσα τις σχολές για να κάνουν τις “μπίζνες” τους. Να καταργηθούν τα συμβούλια διοίκησης και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι για τις σπουδές μας!», αναφέρεται σε ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο ΑΠΘ.

ΑΠΘ: Σήμερα ο πρώτος γύρος των πρυτανικών εκλογών

Σημειώνεται ότι σήμερα (24/5) θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ με 15 πανεπιστημιακούς να διεκδικούν τις 6 θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, που θα σχηματιστεί.

Οι έξι που θα εκλεγούν θα ψηφίσουν στη συνέχεια για τα 5 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου και κατόπιν οι 11 θα επιλέξουν ως πρύτανη ένα από τα εσωτερικά μέλη, ενώ σε περίπτωση που διαδικασία κηρυχθεί άγονη η ψηφοφορία θα επαναληφθεί και αν αποτύχει αρκετές φορές η απόφαση θα ανατεθεί στη Σύγκλητο.

Από τους αντιπρυτάνεις υποψηφιότητα έθεσαν οι Χαράλαμπος Φείδας και Ευστράτιος Στυλιανίδης, οι οποίοι διεκδικούν κατά πληροφορίες και την πρυτανεία, μαζί με τους Γρήγορη Ζαρωτιάδη και Κυριάκο Αναστασιάδη.

Δείτε βίντεο από το ΑΠΘ:


Πηγή