Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βρετανία: Αυτό είναι το μονόγραμμα που θα χρησιμοποιεί η Καμίλα ως βασιλική σύζυγος

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια για το μονόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση της Καμίλα ως βασιλική σύζυγος.

Είναι το μονόγραμμα της βασιλικής συζύγου μαζί με μια αναπαράσταση του Στέμματος, καθώς τα αρχικά γράμματα “CR” ενσωματώνουν το αρχικό της Αυτού Μεγαλειότητας της Βρετανίας, “C” για την Camilla, και “R” για τη Regina (βασίλισσα στα λατινικά).

Το μονόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί στα προσωπικά της επιστολόχαρτα και κάρτες, αλλά και στον σταυρό που θα τοποθετήσει στο Πεδίο Μνήμης στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο την Πέμπτη.

Το μονόγραμμα της Καμίλα είναι προσωπική ιδιοκτησία της βασιλικής συζύγου και επιλέχθηκε από αυτήν μέσα από μια σειρά σχεδίων.

Πρόκειται για δημιουργία του καθηγητή Έβαν Κλέιτον, καλλιγράφου και μέλους των εκπαιδευτών και του ακαδημαϊκού συμβουλίου του «The Royal Drawing School», σε συνεργασία με τους Τίμοθι Νοντ, Έραλντ Πέιντερ και Σκρίβενερ στο College of Arms.

Να σημειωθεί ότι το επίσημο μονόγραμμα του βασιλιά Καρόλου Γ’ της Βρετανίας, που εμφανίζεται μεταξύ άλλων σε κυβερνητικά κτίρια και στα παραδοσιακά κόκκινα γραμματοκιβώτια, παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το μονόγραμμα, το οποίο επέλεξε ο νέος μονάρχης από μια σειρά σχεδίων που ετοίμασε το College of Arms, είναι μια σύνθεση των γραμμάτων C και R που αντιπροσωπεύουν το όνομα του Καρόλου (Charles, στην αγγλική γλώσσα) και τον τίτλο Βασιλιάς (Rex, στα λατινικά) κάτω από την απεικόνιση του στέμματος.


Πηγή