Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βόζεμπεργκ: Ούτε σαφής ούτε ενιαία η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ

Τη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επίλυση του θέματος με την ονομασία της πΓΔΜ διαπιστώνει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα πρέπει η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις θέσεις της.

«Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και ενιαία, όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η κα Βόζεμπεργκ. «Αντίθετα η θέση της κυβέρνησης δεν είναι ούτε σαφής, ούτε ενιαία» προσθέτει, επισημαίνοντας πως δεν νοείται μη ενιαία θέση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα και πως σε τέτοια περίπτωση σαφώς τίθεται θέμα δεδηλωμένης.

Για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών η κ. Βόζεμπεργκ λέει πως η κυβέρνηση «βρίσκεται παγιδευμένη εξαιτίας της υπόσχεσης του κ. Τσίπρα προς τον Τούρκο Πρόεδρο περί έκδοσης των 8 η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε» ενώ χαρακτηρίζει εύλογες και δικαιολογημένες της επιφυλάξεις στην Ευρώπη απέναντι στην Άγκυρα.

Για την ελληνική οικονομία, η ευρωβουλευτής της ΝΔ τονίζει πως διαφορετική ημέρα θα ξημερώσει την επομένη των εκλογών, για τις οποίες λέει πως αποτελούν μέρος της λύσης και «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από το τέλμα και την κρίση».

localStorage.clear();


Πηγή