Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Τα πρώτα λόγια του δράστη, τα δεύτερα κλειδιά και το «θέατρο» με τα μηνύματα

«Παγωμένη» παρακολουθεί η χώρα τις αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα από τον 55χρονο σύζυγο της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος επισκέπτονται απο χθες, την Παρασκευή, την οικία της άτυχης 43χρονης στο Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Οι γονείς της Αΐντας Παπαδοπούλου, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κόρη τους δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της. «Δεν το χωράει ο νους μας. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Αναπαύσου εν ειρήνη αδερφούλα», ανέφερε ο αδερφός της 43χρονης.

Ο 55χρονος γυναικοκτόνος και η 43χρονη φαρμακοποιός είχαν αποκτήσει μαζί δύο ανήλικα παιδιά, 6 και 10 ετών, μαθητές Δημοτικού.

Τα πρώτα στοιχεία για την κατάθεση του δράστη

Ο συζυγοκτόνος της 43χρονης, αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας. Σύμφωνα με τον Alpha, ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν με τραύματα στα χέρια και στο λαιμό, ανέφερε ότι:

«Βρισκόμασταν με την Αίντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι «θα ζητήσω διαζύγιο». Φοβήθηκα ότι δε θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

Τα δεύτερα κλειδιά

Αφού έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο, ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά», δήλωσε η υπάλληλος του φαρμακείου σχετικά με την ημέρα της δολοφονίας.

«Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία», συμπλήρωσε, η Βάσω Αφεντούλη.

Η ζήλεια

«Δεν γνωρίζω τόσο πολύ την οικογένεια. Συνεργαζόμασταν τα τελευταία τρία χρόνια με την Αίντα, ήμουν υπάλληλος του φαρμακείου και τον άντρα τον έβλεπα αρκετές φορές στο μαγαζί. Δεν δουλεύαμε τις ίδιες μέρες με την Αίντα, ήταν μέσα κι ο Σπύρος, νορμάλ η κατάσταση, ενός παντρεμένου ζευγαριού, ήσυχα πράγματα δεν έδειχναν κάτι, εγώ πιστεύω ότι το θέμα ξεκίνησε όταν η 43χρονη του είπε να χωρίσουμε. Μου μίλησε εμένα η ίδια, ότι δεν είμαι καλά, θέλω να ηρεμήσω. Μου μίλησε το προηγούμενο Σάββατο. Τώρα λογικά το ανακοίνωσε και στον ίδιο. Προφανώς και θα ζήλευε», είπε η Βάσω Αφεντούλη, για τη ζήλια του 55χρονου προς της Αίντα Παπαδοπούλου.

«Καθαρή ανθρωποκτονία» λέει ο ιατροδικαστής

«Είναι βίαιος, ασφυκτικός θάνατος και καθαρά ανθρωποκτονία. όταν σφίγγει το χέρι του, εννοείται ότι η κοπέλα μετά από μερικά δευτερόλεπτα λιποθυμά. Από ένα μέχρι τρία λεπτά πιστεύω εγώ ότι τελείωσε αυτός», ανέφερε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης για τον στραγγαλισμό της 43χρονης από τον 55χρονο σύζυγο της, ο οποίος ανέφερε προκλητικά ότι τη σκότωσε, γιατί «τον προσέβαλε».

Πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια στο φαρμακείο της 43χρονης

Πλήθος κόσμου έχει αφήσει λουλούδια, ανθοδέσμες και αναμμένα κεριά στο φαρμακείο όπου διεπράχθη η γυναικοκτονία την Πέμπτη, στο χωριό Πηγές Νέστου. Για τους κατοίκους της περιοχής δεν ήταν απλά μία φαρμακοποιός, αλλά ήταν ο άνθρωπος που συνέδραμε και βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. «Βοηθούσε πολύ κόσμο. Γερόντισσες, γέρους, παιδιά, νέους», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Η τελευταία ανάρτηση της 43χρονης

Η τελευταία ανάρτηση της φαρμακοποιού, στο Instagram, έγινε πριν από μία εβδομάδα. Σε αυτή φαίνεται μία κοπέλα με ένα κατακόκκινο φόρεμα σε μία αμμουδιά με το εξής σχόλιο: «Ποτέ μην μετανιώνεις κάτι γιατί κάποτε ήταν αυτό που ήθελες πραγματικά».

Γυναικοκτονία Καβάλα 43χρονη 55χρονος
Η τελευταία ανάρτηση της 43χρονης από την Καβάλα

Στο προφίλ της, η 43χρονη συνήθιζε να ανεβάζει εικόνες πάνω στις οποίες είχε γραμμένο κάτι ή φωτογραφίες από τους 3D πίνακες που έφτιαχνε, ενώ υπήρχαν και μερικές αναρτήσεις (φωτογραφίες ή βίντεο) με την ίδια.

Δείτε το βίντεο του Alpha για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα:


Πηγή