Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δρόμοι ποτάμια και πλημμύρες από την επέλαση της «Νεφέλης»

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ενώ με αγωνία περιμένουν οι κάτοικοι πολλών περιοχών την εξέλιξη του καιρού σήμερα με τη «Νεφέλη» να σαρώνει όλη τη χώρα.

Νύχτα αγωνίας πέρασαν και πάλι οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Δυτική Αττική τις τελευταίες ώρες. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα ζήτησαν έντρομοι βοήθεια από την πυροσβεστική. Σε χείμαρρους μετατράπηκαν ξανά οι δρόμοι.

Οι μνήμες από τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής τον Νοέμβριο του 2017, όταν έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ξύπνησαν ξανά. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στην Χαλκιδική δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, στον Βόλο η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει αρκετούς πολίτες από τα οχήματά τους, ενώ στην Κατερίνη όπως και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι ακόμα και στις κεντρικές οδούς.

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Χαλκιδική και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Προβλήματα έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων.

Ο Δήμος Αγιάς στην Λάρισα είναι ακόμα ένα δήμος που ταλαιπωρείται πολύ από την κακοκαιρία. Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος τόνισε πως ο όγκος του νερού τις τελευταίες ώρες είναι μεγάλος, δημιουργώντας προβλήματα στον παραλιακό δρόμο.

localStorage.clear();


Πηγή