Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ενδιαφέρον για συνεργασίες διαπίστωσε στην Ινδία ο Κατρούγκαλος

«Άνοιγμα» στην Ινδία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο που πραγματοποίησε  τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη μεγάλη και αναπτυσσομένη ασιατική χώρα.

«Το νόημα της επίσκεψής μου στην Ινδία ήταν να ενισχύσουμε την οικονομική συνεργασία με τη χώρα, η οποία  ενώ έχει πολύ καλές προοπτικές, βρίσκεται σε χαμηλό σημείο, με σύνολο εμπορικών συναλλαγών που φτάνει μόλις τα 360 εκατ. ευρώ», δήλωσε  στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ο υπουργός, «συναντήθηκα με τον Ινδό ομόλογό μου, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αλλά και τέσσερις οικονομικούς υπουργούς. Υπεγράφησαν πρωτόκολλα οικονομικής συνεργασίας και έγιναν συναντήσεις στο πλαίσιο του Εμπορικο-βιομηχανικού επιμελητηρίου, με επενδυτές και ενδιαφερόμενους για συνεργασία με τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατρούγκαλος, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία σε πολλούς τομείς, ειδικότερα όσον αφορά τις κατασκευές, τα φάρμακα, την υποδοχή ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού και την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Ινδίας- Ελλάδας, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Κατά την επίσκεψή του στην Ινδία, ο κ Κατρούγκαλος έδωσε διάλεξη στη Νομική Σχολή του Νέου Δελχί, για το μέλλον της κοινωνικής Ευρώπης.


Πηγή