Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η αγενής απάντηση εμπορικού κέντρου σε γυναίκα που ήθελε να θηλάσει

Η Abhilasha Arup DasAdhikari επισκέφθηκε πρόσφατα ένα εμπορικό κέντρο στην Καλκούτα. Κάποια στιγμή θέλησε να θηλάσει το μωρό της, αλλά δεν υπήρχε κάποιος χώρος ειδικά γι’ αυτή τη διαδικασία. Το προσωπικό του εμπορικού της συνέστησε να επισκεφθεί την τουαλέτα, αλλά το θεώρησε αηδιαστικό και αποχώρησε.

Την Τρίτη 27/11 η γυναίκα μοιράστηκε την εμπειρία της στη σελίδα του εμπορικού στο Facebook, δίνοντας παράλληλα χαμηλό βαθμό.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Αυτό δεν άρεσε στο διαχειριστή της σελίδα, ο οποίος της απάντησε πως ο θηλασμός δεν επιτρέπεται στα καταστήματα και πως θα έπρεπε να είχε προγραμματίσει καλύτερα τη μέρα της ώστε να μη χρειαζόταν να θηλάσει το μωρό στο εμπορικό κέντρο. Χαρακτήρισε μάλιστα τον θηλασμό ως «δουλειά του σπιτιού».

Το ποστ και τα σχόλια διαγράφησαν από τη σελίδα, ωστόσο ένα printscreen της συζήτησης κυκλοφόρησε ευρέως, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η διοίκηση του εμπορικού απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά και είπε πως κάθε όροφος διαθέτει δωμάτιο για θηλασμό και άλλαγμα μωρών, ωστόσο δεν είναι όλα διαθέσιμα καθώς αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται έργα ανακαίνισης στο κτήριο. Ο δε αντιπρόεδρος του mall, Manmohan Bagri, μιλώντας στην εφημερίδα Times of India, τόνισε πως η απάντηση που δόθηκε στην κυρία DasAdhikari ήταν από έναν υπάλληλο του πρακτορείου που διαχειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εμπορικού κέντρου.

«Η αγενής και επιθετική απάντηση δημοσιεύτηκε χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Διακόψαμε τη συνεργασία μας με το πρακτορείο», φέρεται να είπε.

Η σελίδα, βέβαια, του mall στο Facebook έχει κατακλυστεί από επικριτικά σχόλια.

Κι άλλες μητέρες στάθηκαν στο γεγονός ότι δύσκολα βρίσκουν μέρος για να θηλάσουν στο εμπορικό κέντρο, ενώ η Trisha Ghosh Moitra, η οποία δημοσίευσε το screenshot από τη συζήτηση, επεσήμανε πως το εμπορικό δεν έχει βασικές υποδομές για τη φροντίδα βρεφών. Είπε επίσης πως η απάντηση που δόθηκε στην κυρία DasAdhikari «την άφησε άφωνη και γεμάτη θυμό».

Κάποιοι απευθύνθηκαν στα καταστήματα που υπάρχουν μέσα στο εμπορικό ρωτώντας αν επιτρέπεται ο θηλασμός στα δοκιμαστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριξαν πως οι γνωστές μάρκες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν τα καταστήματα που έχουν στο mall.

Πολλές γυναίκες στην Ινδία που φορούν το παραδοσιακό σάρι θηλάζουν δημοσίως χρησιμοποιώντας το ρούχο τους για να καλυφθούν. Σε μια χώρα με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους η εικόνα γυναικών που θηλάζουν σε δημόσια μέρη, στα μέσα μεταφορών ή στην άκρη του δρόμου είναι συχνό φαινόμενο. Και εκεί όπως και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο ο δημόσιος θηλασμός αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή