Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η επιστήμη επιβεβαιώνει εν μέρει βιβλικό θαύμα 800 ετών!

Σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, ιδρυτής του τάγματος των Φραγκισκανών, βρισκόταν στη Γαλλία τον χειμώνα του 1224, όταν ένιωσε ξαφνικά ένα φριχτό συναίσθημα.

Πίστεψε πως οι μοναχοί του φραγκισκανικού μοναστηριού του ιταλικού Folloni πάγωναν και πέθαιναν της πείνας, γι’ αυτό και έστειλε έναν άγγελο με έναν σάκο με ψωμί ώστε να τραφούν οι μοναχοί. Και πράγματι έτσι σώθηκαν.

Οι μοναχοί κράτησαν τον σάκο ως ιερό κειμήλιο, χρησιμοποιώντας τον για αιώνες ως κάλυμμα για την Αγία Τράπεζα. Το μοναστήρι καταστράφηκε σε σεισμό της δεκαετίας του 1730, οι μοναχοί ωστόσο το ξανάχτισαν και έκρυψαν το ιερό κειμήλιο από δημόσια θέα, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Προσφάτως λοιπόν, η ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας επέτρεψε στον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας, Kaare Lund Rasmussen, να υποβάλει τον σάκο σε επιστημονική εξέταση. Και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν -εν μέρει- την ιστορία!

Ο καθηγητής αφαίρεσε ένα μικρό τμήμα του κειμηλίου και το ανέλυσε με τις μεθόδους της σύγχρονης έρευνας. Βρήκε λοιπόν εντυπωσιασμένος πως χρονολογείται πράγματι κάπου μεταξύ 1220-1295, όπως ακριβώς το ήθελε ο θρύλος, την ίδια στιγμή που τα τεστ αποκάλυψαν πως ο σάκος φιλοξενούσε σε κάποια στιγμή ψωμί στο εσωτερικό του.

Αποδείξεις για τη μεταφορά του από άγγελο δεν μπορούν φυσικά να υπάρξουν, όλα τα άλλα μοιάζουν ωστόσο αληθινά. «Οι έρευνές μας έδειξαν πως υπήρχε πιθανότατα ψωμί στο σακούλι. Δεν ξέρουμε πότε, αν και μοιάζει απίθανο να είναι μετά το 1732, όταν το σακί ασφαλίστηκε για να προστατευτεί», δηλώνει ο δανός καθηγητής.

sofhisido2

«Είναι πιθανότερο να ήταν το ψωμί σε επαφή με το ύφασμα στα 300 πριν από το 1732. Σε μια περίοδο όπου το ύφασμα χρησιμοποιούνταν ως κάλυμμα για την Αγία Τράπεζα ή ίσως εκείνη την κρύα χειμερινή νύχτα του 1224, είναι πιθανό». Αν το έστειλε πάντως από τη Γαλλία ο Άγιος Φραγκίσκος, δεν θα το μάθουμε ποτέ…

localStorage.clear();


Πηγή