Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Θα επενδύσουμε περισσότερο σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ μετά την επίλυση του ονοματολογικού»

Την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος περιμένει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ώστε να αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα, όπως δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρός της, Pierre Heilbronn.

Μιλώντας στο περιθώριο περιφερειακού πολιτικού και επιχειρηματικού φόρουμ στο Bled της Σλοβενίας, ο Heilbronn είπε πως τυχόν διευθέτηση του ζητήματος θα «ξεκλειδώσει» πολλά έργα, αφού οι δύο πλευρές επιδιώκουν να μεταφράσουν μια πολιτική επιτυχία σε πολύ συγκεκριμένες επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η EBRD προσδοκά ιδιαίτερα να επενδύσει σε διασυνοριακά έργα μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Ο Heilbronn δεν ανέφερε το ύψος της αύξησης των επενδύσεων.

Το 2017, η EBRD προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 630 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 50 εκατ. στην ΠΓΔΜ. Τα προσεχή τρία χρόνια, θα επενδύει 900 εκατ. ευρώ ετησίως στα Δυτικά Βαλκάνια, κυρίως σε έργα υποδομών, ώστε να ωφεληθούν αποφασιστικά οι οικονομίες των χωρών της περιοχής.

localStorage.clear();


Πηγή