Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θεοχαρόπουλος: Δεν βλέπω να κλείνει η αξιολόγηση τον Μάρτιο

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος καθιστώντας σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που πρόκειται να συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει μέτρα απαράδεκτα τα οποία έρχονται ως προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. «Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει χθες, το 2016, εγκαίρως και όπως λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αν αυτό είχε γίνει δεν θα χρειαζόταν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα» και τόνισε:« Δεν βλέπω τον Μάρτιο να μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε να κλείνει αξιολόγηση τον Μάρτιο, δυστυχώς για τη χώρα η αβεβαιότητα συνεχίζεται και σε αυτό το πλαίσιο οι αδιέξοδες πολιτικές συνεχίζονται».

Πρόσθεσε ότι όσο πιο πίσω πάει, το αποτέλεσμα είναι χειρότερο και πιο επώδυνο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι οι εκλογές θα έρθουν πριν την εξάντληση της τετραετίας ως αποτέλεσμα της αύξησης της κοινωνικής δυσαρέσκειας η οποία κάθε μέρα που περνάει θα είναι όλο και πιο έντονη.

«Συνεπώς αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία», υποστήριξε. Όσον αφορά στη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε ότι σταθερή θέση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και για να συμβεί αυτό χρειάζεται η ενίσχυση του χώρου μας. «Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο ίδιος και όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη περιορίστηκε να πει: «Για όλα όσα λέει και πράττει το τελευταίο χρονικό διάστημα, λυπάμαι. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Πραγματικά λυπάμαι».


Πηγή