Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων – Πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα [εικόνες-βίντεο]

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, γκρέμισαν ολόκληρο δέντρο σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος άνθρωπος, καθώς από καθαρή τύχη δεν περνούσε περαστικός από το σημείο.

Το δέντρο βρίσκεται στην οδό Εγνατία, μπροστά από την Αγιορείτικη Εστία, και όταν έπεσε κατέλαβε μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου.

Εξαιτίας της πτώσης του δέντρου, οι διερχόμενοι χρειάστηκαν να περάσουν μπροστά από τη στάση του ΟΑΣΘ όπου περιμένουν οι επιβάτες, προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος πεζός ή επιβάτης στη στάση του λεωφορείου, που βρίσκεται δίπλα.

Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις πτώσης δέντρων από τους δυνατούς ανέμους, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Δέντρα έπεσαν μεταξύ άλλων σε δρόμους και πεζοδρόμια στην Τούμπα και τις Συκιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί διερχόμενος ή να προκληθούν υλικές σε ζημιές σε οχήματα.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Με αφορμή τα… τερτίπια του καιρού, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου έκρουσε από χθες το «καμπανάκι» σχετικά με τη σημερινή ημέρας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μας προειδοποιεί να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από μεγάλα δέντρα, καθώς θα υπάρχουν πολύ ισχυροί βόρειοι – βορεοιδυτικοί άνεμοι.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως οι μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις ξαφνικές ριπές των ανέμων.

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές με μεγάλη ανομβρία.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου


Πηγή