Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κικίλιας: Η Aθήνα έκανε το απόλυτο τουριστικό «comeback» -Αύξηση 280% η κρουαζιέρα [Βίντεο]

Για απόλυτο «comeback» μίλησε ο υπουργός Tουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην τουριστική δραστηριότητα της Αθήνας αλλά και την συνολική εικόνα του τουρισμού στη χώρα το καλοκαίρι.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε στην ΕΡΤ, ξεχωρίζοντας την μεγάλη άφιξη τουριστών τον Ιούνιο, ενδεικτική του καλού τζίρου που περιμένει η χώρα από τη φετινή τουριστική σεζόν. Ανέφερε ότι τον Ιούνιο του 2021 οι αφίξεις έφτασαν τους 1.198.000, το 2019 3.477.000 και το 2022 τους 3.481.000.

Το στοίχημα είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος

Ο Κικίλιας σημείωσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι το κρίσιμο είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος κατά το μέγιστο δυνατό, ακόμα και μέχρι τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί- κυρίως βορειοευρωπαίοι, θα αναζητήσουν λιγότερο ψυχρούς προορισμούς τον φετινό «ακριβό» χειμώνα.

«Ευελπιστούμε η φετινή σεζόν να τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 και γι’ αυτό ετοιμάζουμε πολλαπλές εκπλήξεις για τους βορειοευρωπαίους», σημείωσε και πρόσθεσε: «με δεδομένο ότι η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται και το κλίμα στη Βόρεια Ευρώπη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, άρα υπάρχει τεράστια ανάγκη για φυσικό αέριο, η στρατηγική μας είναι ότι συμφέρει περισσότερο τους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να είναι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο παρά στις χώρες τους».

Ο υπουργός εξήρε την αυξημένη τουριστική κίνηση στη βόρεια Ελλάδα, αποδίδωντας τα εύσημα της αύξησης στον εσωτερικό τουρισμό που αναπλήρωσε το κενό που άφησαν οι Ρώσοι τουρίστες φέτος. Ξεχώρισε δε ότι η κρουαζιέρα γνώρισε άυξηση 280% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποτυπώνει μια σημαντική τουριστική επιλογή που διαμορφώνεται στη χώρα με πολύ σημαντικά έσοδα στην οικονομία.

Η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στην ΕΡΤ


Πηγή