Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κουρουμπλής: Σε πολλά λιμάνια, έχουν γίνει με προχειρότητα οι μελέτες

Στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

Όπως είπε, η περιοχή που εξελίσσεται αυτό το διήμερο συνέδριο, είναι μία πολύπαθη περιοχή. Με δεδομένο αυτό, σημείωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εκπονήσει και θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση ένα αφήγημα με συγκεκριμένες στοχεύσεις, με στόχο να αποτελέσει ένα εθνικό σχέδιο σε έναν τομέα που άπτεται κρίσιμων αναπτυξιακών ζητημάτων, όπως είναι η ναυτιλία, η ναυτική εκπαίδευση, η νησιωτική πολιτική, η καινοτομία και μία σειρά άλλων δράσεων.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε, μεταξύ άλλων ότι οι πρόσφατες κλιματολογικές καταστροφές δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο λιμάνι της Νέας Περάμου. Ήδη, όπως υπογράμμισε, υπήρξε η απαραίτητη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δρομολογείται η προσπάθεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων. «Δυστυχώς, και εκεί δεν υπήρξε κανένας σοβαρός προγραμματισμός, με συνέπεια κάποια στιγμή που συνέβη αυτή η καιρική εξέλιξη, να δημιουργήσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως διαπίστωσε, σε πολλά λιμάνια, έχουν γίνει με προχειρότητα οι μελέτες και «εγκρίθηκαν από ένα όργανο στο υπουργείο στο οποίο δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι εκείνων που χειρίζονται τα λιμάνια».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου είναι δρομολογημένες και θα υλοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. «Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα που συνδέονται με την ανάπτυξη της περιοχής. Όμως, όλα όσα πρόκειται να γίνουν, θα υπακούουν σε έναν τεκμηριωμένο σχεδιασμό» σχολίασε ο ίδιος.

localStorage.clear();


Πηγή