Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπόλαρης για ΕΣΡ: Τελευταία ευκαιρία αύριο για την αντιπολίτευση

Στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα φανεί αν υπάρχει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και επισήμανε: «Θα πρέπει να περιμένουμε να διαβάσουμε την απόφαση του ΕΣΡ, η οποία θα δημοσιευτεί, για να ξέρουμε ακριβώς τι προτείνει και με ποιες ειδικότερες ρυθμίσεις. Αφού αυτό ορίζει το Δικαστήριο θα προσαρμοστούμε και ελπίζω να λυθούν τα προβλήματα».

Μπόλαρης: Τελευταία ευκαιρία τη Δευτέρα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους για τη συνταγματικότητα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, και παρατήρησε: «Είναι φανερό ότι οι επικλήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου ήταν προφάσεις γιατί δεν την ενδιέφερε το προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επί 27 χρόνια. Έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν την καλή πίστη, την καλή προαίρεση, το ενδιαφέρον τους για τη συνταγματικότητα. Θα το αποδείξουν αύριο».

Φάμελλος: Η πρόταση Πολύδωρα αποδεικνύει ότι εμείς μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά όρια

«Ένα πράγμα δεν μπορεί να δεχτεί η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση: Να μην γίνει διαγωνισμός. Διαγωνισμός θα γίνει», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε περισσότερο για να μπορέσουμε να έχουμε αποδεκτές, συναινετικές και δημοκρατικές ανεξάρτητες αρχές. Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ζητάμε και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν και αν χρειάζεται να συζητήσουμε και για προτάσεις οι οποίες θα υπερβαίνουν τα κομματικά όρια. Εμείς το έχουμε κάνει πολλαπλώς. Δυστυχώς η αρχική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ήταν να δυναμιτίσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του ΕΣΡ και να μην συγκροτηθεί ποτέ. Είναι στο χέρι τους. Η πρόταση του κ. Πολύδωρα αποδεικνύει ότι εμείς μπορούμε να υπερβούμε τα κομματικά όρια. Το βέτο δείχνει ότι η αντιπολίτευση δεν σέβεται. Ιδού η Ρόδος, αύριο».


Πηγή