Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στα ανατολικά της χώρας

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες στη Νότια Αφρική,

Συγκεκριμένα, η ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής πλήττεται εδώ και μέρες από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Νότια Αφρική: Εχουν αναφερθεί 5 θάνατοι μέχρι στιγμής

«Προς το παρόν έχουν αναφερθεί 5 θάνατοι», στο Ντέρμπαν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του υπουργείου Συνεργασίας. Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς «ακόμη συλλέγουμε πληροφορίες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», διευκρίνισε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης βρίσκονται σε εξέλιξη, σημείωσε παράλληλα σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του Κουαζούλου-Νατάλ. «Είναι απόλυτος εφιάλτης, πολλές κατολισθήσεις, θύματα, κτίρια που έχουν καταρρεύσει», σημείωσε επίσης ο Γκάριθ Τζέιμισον, που είναι μέλος σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν «περισσότεροι νεκροί».

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές ρεύματος, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Νότια Αφρική: Θα συνεχιστούν οι επικίνδυνες βροχωπτώσεις

Στις δημοφιλείς παραλίες του Ντέρμπαν, στον Ινδικό Ωκεανό, υπάρχουν σωροί από συντρίμμια, κλαδιά και πλαστικά μπουκάλια. Η δεξαμενή ενός βυτιοφόρου έχει παρασυρθεί από τα νερά στην παραλία, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Από τους κατοίκους της περιοχής ζητήθηκε να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση. Αυτοί που διαμένουν σε ζώνες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο παροτρύνθηκαν να υποδεχθούν τους γείτονές τους που ζουν σε χαμηλότερες ζώνες, οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών.


Πηγή