Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι κατηγορίες για τον θανάσιμο τραυματισμό του ποδηλάτη στα Χανιά

Μετά την παρουσίασή της στο Τμήμα Τροχαίας Χανίων το βράδυ της Δευτέρας με την συνοδεία του δικηγόρου της και μετά την κατάθεση-απολογία της το πρωί της Τρίτης, η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον 57χρονο ποδηλάτη, πατέρα πέντε παιδιών παίρνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και στην οποία συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη γυναίκα, αφορά σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά στο άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οποία επιφέρει φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

Η δεύτερη αφορά στο άρθρο 42 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην συμπεριφορά σε περίπτωση ατυχήματος και η οποία σε περίπτωση θανάτου επιφέρει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και αφαίρεση του διπλώματος από τρεις έως έξι μήνες.

Δηλαδή πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, κάτι για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί οι σύλλογοι των τροχαίων δυστυχημάτων, ζητώντας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πιο αυστηρή νομοθεσία και αυστηρές ποινές σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου.

Να σημειωθεί πως η προανάκριση συνεχίζεται και μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

localStorage.clear();


Πηγή