Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση»

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και υπενθυμίζει ότι για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.

«Ο κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Επιπλέον η ΝΔ συμπληρώνει ότι τις προτάσεις που εισηγείται για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.

localStorage.clear();


Πηγή